ȘOC în PNL! Orban va câștiga din PRIMUL TUR!

În PNL are loc o adevărată revoluție anti-Bușoi. Chiar și în filialele care au anunțat că vor vota cu el sondajele interne printre cei aleși să participe la congres arată un vot la limită pentru Bușoi! Surse din PNL spun că nu va fi necesar un tur 2 deoarece Orban va strânge numărul de voturi necesar pentru a deveni președinte încă din primul tur. Și că există posibilitatea ca Bușoi să adune, în final, un număr de voturi apropiat de Cataramă, candidatul considerat cu cea de-a treia șansă. Aceleași surse spun că președintele Iohannis a închis orice canal de comunicare cu tabăra Bușoi. Iar o tentativă a acestuia de a avea o discuție cu președintele a stârnit mârâieli la Cotroceni.

Congresul PNL va avea loc pe 17 iunie, la Bucureşti. Noua conducere va fi aleasă de 5 mii de delegaţi.

După alegerile  interne  din 17 iunie, PNL va avea patru paliere de conducere: Convenția Națională, redenumită Congres — forul suprem, Consiliul Național — organismul de dezbatere politică și de decizii, care se reunește ori de câte ori este nevoie, Biroul Politic Național — for în care se iau toate deciziile majore și din care fac parte aleșii la congres, liderii județeni, foștii președinți ai PNL, liderii grupurilor parlamentare și ai organizațiilor speciale și Biroul Executiv — pentru problemele curente.

Biroul Executiv va fi format din președinte, un secretar general, patru prim-vicepreședinți pe domenii, aleși uninominal de CNC, opt vicepreședinți pe domenii, care vor coordona comisiile de specialitate, aleși direct în CNC, opt președinți regionali, aleși de delegați doar din regiunea respectivă,  plus încă 16 membri aleși de CNC care pot fi președinți de filiale sau alți membri de partid.

Potrivit art.77, din noul statut al partidului carea va  fi adoptat la Convenția Națională din 17 iunie, moţiunile  de candidatură care nu au obţinut majoritatea voturilor, dar au obţinut cel puţin 10% din voturile valabil exprimate la primul tur de scrutin,  permit liderului și un numar proporţional de susţinători dintre membrii grupului de promovare, dar nu mai puţin de 5, desemnaţi de către liderul moţiunii,  să devină membri ai Consiliului Național al partidului.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri