ȘOC în procesul lui Dragnea! Martoră: „Împrejurarea că ele lucrau la partid m-a determinat că ele sunt susținute de conducerea partidului și-mi era teamă”

ȘOC în procesul lui Dragnea! Martoră: „Împrejurarea că ele lucrau la partid m-a determinat că ele sunt susținute de conducerea partidului și-mi era teamă”

ȘOC în procesul lui Dragnea! O angajată de la Resurse Umane de la DGASPC Telorman povestește acum la Inalta Curte de ce nimeni nu spunea nimic despre angajarea fictiva a celor două secretare PSD. Nu avea nimeni curajul să se pună rău cu PSD. Martoră: „Împrejurarea că ele lucrau la partid m-a determinat că ele sunt susținute de conducerea partidului și-mi era teamă. Îmi era teamă că oricui i se poate găsi nod în papură și putea fi dat afară.”

„O angajată de la Resurse Umane de la DGASPC Telorman povestește acum la Inalta Curte de ce nimeni nu spunea nimic despre angajarea fictiva a celor două secretare PSD. Nu avea nimeni curajul să se pună rău cu PSD.

“Am presupus ca nu comentau de frica, si nu de dragul doamnelor Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica. Le era frica sa nu-si piarda locul de munca.

Mie personal imi era frica ca as putea sa pierd locul de munca daca incerc sa comentez sau sa fac plangeri referitor la aceste doua angajate. Imprejurarea ca ele lucrau la partid m-a determinat ca ele sunt sustinute de conducerea partidului respectiv si-mi era teama. Imi era teama ca oricui i se poate gasi nod in papura si putea fi dat afara.”, relatează pe Facebook jurnalistul Ionel Stoica.

Fosta sefa a Serviciului Resurse Umane din DGASPC Teleorman, Jenica Dumitru:

"Mentin toate declaratiile date la DNA, inclusiv cele in calitate de inculpat, in faza de urmarire penala", precizeaza martorul inca de la inceputul marturiei.

Jenica Dumitru spune ca atunci cand a fost numita sefa la Resurse Umane, in noiembrie 2007, i-a spus sefei sale, Floarea Alesu, ca cele doua colege nu vin la serviciu.

"Stiam asta de la doamnele Valerica Neagu si Ioana Peste, care erau angajate la Resurse Umane. Lucram din 2002 din aceasta institutie si auzisem vorbindu-se in institutie ca cele doua salariate nu vin la serviciu, dar informatii mai precise le-am aflat din momentul numirii ca sef-serviciu", explica Jenica Dumitru.

Atunci a fost momentul in care a ridicat problema in fata Floarei Alesu. "Mi-a spus ca se cunoaste aceasta situatie la Consiliul Judetean Teleorman. Nu este treaba mea!, mi-a spus Floarea Alesu, fara a motiva in vreun fel", povesteste martorul.

Se stia ca cele doua persoane lucrau la sediul PSD, iar acesta ar fi fost motivul pentru care nimeni nu reclama lipsa acestora de la serviciu, mai explica martora.

"Toata lumea considera ca domnul presedinte Dragnea stia de situatie si probabil ca era dispozitia dumnealui ca cele doua sa lucreze acolo", explica femeia.

Aceasta afimatie ar fi fost o banuiala a ei, deoarece foarte multi colegi erau membri PSD si le cunoasteau pe cele doua salariate care lucrau la partid.

"O data pe an se punea in discutie organigrama institutiei, prilej cu care Floarea Alesu sustinea ca mergea si discuta cu domnul presedinte al CJ Teleorman si ca acesta afirma ca are cunostinta de aceasta situatie, fara a-mi da explicatii", precizeaza Jenica Dumitru.

Direct, insa, nu stie daca Alesu a discutat cu Dragnea, doar ce i-a spus sefa ei.

Cele doua secretare PSD au fost chiar promovate in functie, in perioada in care au lucrat la DGASPC Teleorman.

"Trebuiau sa indeplineasca conditiile de vechime pentru promovarea de la un grad la altul si sustineau un examen de promovare. Era nevoie ca fisa de evaluare sa fie completata", explica Jenica Dumitru. Ambele secretare PSD s-au prezentat la concursurile de promovare.

Procurorul DNA a sesizat ca sunt unele discrepante in declaratii si o intreaba daca a fost contactata de vreunul dintre inculpati. "M-a sunat doamna Floarea Alesu si mi-a spus ca o sa ma cheme ca martor, doar atat am discutat", a spus Jenica Dumitru.

Femeia a aratat ca isi mentine toate declaratiile date in acest dosar.

In plus ea a aratat ca dupa ce DNA a inceput urmarirea penala in acest dosar, Floarea Alesu i-ar fi cerut sa o cheme pe Anisa Stoica din concediu si sa semneze retroactiv condica de prezenta.

"Cum ati perceput teama generala din institutie, motivul pentru care nu era reclamata situatia celor doua?", a fost inrebarea unuia dintre avocati.

"Am presupus ca nu comentau de frica, si nu de dragul doamnelor Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica. Le era frica sa nu-si piarda locul de munca. Mie personal imi era frica (sic!) ca as putea sa pierd locul de munca daca incerc sa comentez sau sa fac plangeri referitor la aceste doua angajate. Imprejurarea ca ele lucrau la partid m-a determinat ca ele sunt sustinute de conducerea partidului respectiv si-mi era teama. Imi era teama ca oricui i se poate gasi nod in papura si putea fi dat afara", a conchis Jenica Dumitru.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”