Șoc la AC Milan. Ibrahimovic și Tătărușanu nu au prins lista pentru Liga Campionilor! Niciun român în grupe

Șoc la AC Milan. Ibrahimovic și Tătărușanu nu au prins lista pentru Liga Campionilor! Niciun român în grupe

Ciprian Tătărușanu a primit o veste proastă când AC Milan a transmis la UEFA lista jucătorilor pentru Champions League. Portarul de 36 de ani nu a fost inclus în lot, locul său fiind luat de italianul Antonio Mirante, cel de-al treilea goal-keeper al echipei.

”Tătă” a apărat un penalty cu Inter, care s-a dovedit decisiv în lupta pentru titlu. Foto EPA EFE

Alegerea antrenorului Stefano Pioli a fost extrem de dificilă, pentru că a trebuit să se încadreze în anumite cerințe ale forului euorpean. Astfel, fiecare club participant trebuie să respecte următoarele reguli: Să aibă minimum 2 portari, 4 jucători crescuți la club și 8 jucători crescuți în țara din care provine clubul. Iar restul jucătorilor pot fi aleși fără restricții.

Extrem de iubit de suporteri, mai ales după ce a apărat penalty-ul lui Lautaro Martinez din derby-ul cu Inter, care s-a dovedit decisiv pentru câștigarea titlului de către AC Milan, Tătărușanu a fost sacrificat totuși de tenhicianul rosso-nerrilor.

Cum Antonio Mirante (39 de ani) este de naționalitate italiană și a evoluat toată cariera în Peninsulă, acesta a putut fi încadrat în categoria celor minimum 8 jucători crescuți în Italia, o soluție viabilă pentru postul de portar de rezervă, în viziunea lui Stefano Pioli, în detrimentul lui „Tătă”.

Suprinzătoare pentru suporteri și pentru lumea fotbalului este și neincluderea în lot a lui Zlatan Ibrahimivic. Chiar dacă a depășit 40 de ani, starul suedez rămâne unul dintre jucătorii reprezentativi ai lui AC Milan. Situația i-a șocat și i-a înfuriat pe suporterii „diavolilor”, care consideră că oficialii clubului s-au debarasat de doi dintre jucătorii care au pus umărul la câștigarea titlului după 11 ani.

Adio români în Liga Campionilor!

Ciprian Tătărușanu și Ianis Hagi sunt singurii fotbaliști români care joacă la echipe calificate în grupele Champions League. Însă nu vom vedea nici unul dintre ei pe teren: ”Tătă” nu e pe lista trimisă de Milan la UEFA, în timp ce Hagi se reface după o accidentare și nu va reveni pe gazon la nivel înalt până la finalul anului.

Noul sezon al Ligii Campionilor debutează marți, 6 septembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...