ȘOC la Iași! Soții sinucigași erau rupți de BEȚI!

ȘOC la Iași! Soții sinucigași erau rupți de BEȚI!

O nouă dezvăluire bombă în cazul tragediei care a şocat România, în ziua de Crăciun. Profesorul universitar Bogdan Maleon şi soţia sa consumaseră alcool în cantităţi impresionante înainte de a îşi pune capăt zilelor, au arătat analizele efectuate la medicina legală. Dezvăluirea a fost făcută de procurorii care anchetează acest dosar. 

Directorul Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi, Bogdan Petru Maleon, şi soţia sa, Anda Elena Maleon, au consumat alcool înainte de a se sinucide, conform raportului medicilor legişti, a declarat, miercuri, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Carmina Pascal.

Potrivit sursei citate, Anda Maleon avea o alcoolemie de 2,40 grame/litru alcool pur în sânge, iar Bogdan Maleon - 1,70 grame/litru alcool pur în sânge.

Analizele criminalistice arată că cei doi soţi au murit la distanţă de cel mult trei ore.

„Modalităţile de sinucidere sunt identice, iar la necropsie nu au rezultat nici un fel de urme de violență sau traumatisme Ea a murit prima, fiind în același loc găsite cadavrele, firesc a găsit-o pe ea. Au lăsat bilet de adio? Nu, nu”, afirmă Carmina Pascal, prim-procuror.

Apropiaţii spun că cei doi şi-ar fi dorit şi un copil.

„Nu pot să îmi exprim prin cuvinte așa ceva. Este foarte greu de imaginat așa ceva. E o tragedie, greu de explicat”

„Ei se înțelegeau foarte bine. Erau oameni educați. Calmi. Au rămas toți fără cuvinte. El a ținut foarte mult la dânsa, foarte mult. O iubea foarte mult”.

Semne ar fi fost totuşi că ceva nu era în regulă. La sfârşitul lunii trecute, Anda Elena Maleon scria pe reţelele de socializare: „Eu vreau ca la finalul vieţii să nu îmi fie ruşine de mine". Psihologii iau în calcul o poblemă ce apare mai ales printre cei care petrec mult timp la serviciu.

„Sunt anumite categorii profesionale care au nevoie de asistenţă psihologică. De niște proceduri care îi ajută să facă trecerea din ceea ce fac efectiv în profesia lor și ceea ce fac în viaţa de zi cu zi”, spune Mircea Popovici – psiholog.

Cei doi soţi au fost găsiţi morţi în casă de rudele îngrijorate că nu au ajuns la masa de Crăciun.

Cei doi soţi vor fi înmormântaţi joi, sicriele cu trupurile lor fiind depuse la cimitirul Petru şi Pavel din Iaşi.

În ziua de Crăciun, în jurul orei 16,00, directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi, Bogdan Petru Maleon, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit spânzurat de o grindă din casă, iar soţia sa, Anda Elena, de 38 de ani, a fost găsită zăcând fără suflare pe podeaua aceleiaşi încăperi.

Potrivit procurorilor, cei doi soţi s-au sinucis în prima zi de Crăciun, la o diferenţă de două - trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8 - 10 ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele. Astfel, în mai puţin de 24 de ore au fost contrazise primele ipoteze conform cărora a fost o crimă urmată de sinucidere.

Bogdan Petru Maleon şi soţia sa au fost găsiţi în locuinţa lor de pe strada Alistar, de o rudă care era îngrijorată că nu au ajuns la masa de Crăciun şi nici nu răspundeau la telefon.

Echipajul SMURD sosit la faţa locului, în urma sesizării făcute prin serviciul 112, nu a mai putut face nimic pentru salvarea celor doi soţi.

Bogdan Petru Maleon era profesor universitar la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii ''Alexandru Ioan Cuza''. Potrivit CV-ului său, a beneficiat de numeroase granturi de cercetare, a luat parte la conferinţe internaţionale şi naţionale, publicând zeci de articole şi volume de specialitate. În perioada 2010 - 2015 a fost directorul Muzeului Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, iar între 2012 şi 2016 a fost reprezentat al Facultăţii de Istorie în Senatul Universităţii.

Anda Elena Maleon a absolvit Facultatea de Istorie şi masterul de Managementul Afacerilor Mici şi Mijlocii din cadrul FEEA, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Ea a activat în domeniul auto şi financiar, după care a devenit antreprenor şi a participat la scrierea şi implementarea de proiecte cu finanţare nerambursabilă. Una dintre firmele deţinute oferă consultanţă pentru scrierea şi implementarea de proiecte cu finanţare nerambursabilă, cealaltă fiind o editură. Totodată, era preşedinte al unui ONG, Asociaţia Concept, ce susţine dezvoltarea culturală şi socială a Regiunii de Nord Est.

Cei doi soţi nu aveau copii.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro