ȘOC la vârful României! T.Toader vorbește în numele premierului Dăncilă și anunță că a decis sesizarea CCR pe cazul Kovesi!

ȘOC la vârful României! T.Toader vorbește în numele premierului Dăncilă și anunță că a decis sesizarea CCR pe cazul Kovesi!

Șoc la vârful României! T.Toader vorbește în numele premierului Dăncilă și anunță că a decis sesizarea CCR pe cazul Kovesi! Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri dimineata, ca va sesiza luni Curtea Constitutionala, in cazul refuzului presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi, sefa DNA.

Toader a precizat ca a vorbit deja cu premierul Viorica Dancila, care a fost de acord cu sesizarea CCR, dupa ce i-a prezentat principalele elemente pe care are de gand sa le introduca in aceasta sesizare.

Luni, ministrul se va intalni din nou cu prim-ministrul si tot luni are de gand sa trimita seizarea la Curte.

"Ii voi prezenta sesizarea in amanunt, sper ca dansa sa fie de acord sa si-o insuseasca si tot luni sesizam Curtea Constitutionala", a subliniat ministrul, care a adaugat ca draftul de sesizare e facut, dar trebuie sa il completeze si "cu argumentele pe care le-a adus presedintele in documentul de respingere a cererii de revocare".

Toader a subliniat ca asteapta de la Iohannis "documentul politic prin care imi aduce la cunostinta ca nu o revoca pe doamna procuror sef". Ministrul a subliniat ca este vorba despre un document politic pentru ca seful statului nu ar avea "argumente juridice si manageriale", mai ales ca Iohannis i-a zis dinainte sa ii vada raportul ca nu o va revoca pe Kovesi.

Amintim ca Tudorel Toader a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala, pentru ca presedintele Klaus Iohannis a decis sa respinga solicitarea de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA.

Tudorel Toader a ales sa faca acest anunt, pe contul de Facebook, imediat dupa ce presedintele Iohannis a comunicat decizia de a o mentine pe Kovesi la conducerea DNA.

Ministrul Justitiei a precizat ca presedintele nu are nicio competenta in evaluarea activitatii profesionale a procurorului-sef al DNA.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi