Socialiștii moldoveni cer ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova

Socialiștii moldoveni cer ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), formațiunea politică a președintelui moldovean Igor Dodon, a cerut autorităților republicii să-l declare pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, persona non-grata, informează Independent.md și Tribuna.md.

'PSRM solicită declararea ex-președintelui României, Traian Băsescu, care intervine în treburile interne ale unei țări suverane, persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova', se spune în declarația socialiștilor moldoveni, dată publicității în Tribuna.md, însă fără a se face referiri la acțiuni concrete ale lui Traian Băsescu.

În aceeași declarație, Traian Băsescu este acuzat că ar susține reconstituirea într-un alt format a Alianței pentru Integrare Europeană, cu Partidul Liberal Democrat (PLDM) și Partidul Liberal (PL).

Potrivit PSRM, se urmărește lichidarea Republicii Moldova ca stat în anul 2018. 'Deși a devenit evident că Republica Moldova nu poate adera la UE chiar și în viitorul îndepărtat, proiectul de unificare cu România, care prevede 'eurointegrarea prin ușa din spate', a devenit planul de bază al grupului de la guvernare', se spune în declarație.

PSRM reiterează sprijinul pentru poziția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind reintroducerea în școli a 'Istoriei Moldovei'. 'Copiii noștri trebuie să studieze istoria Patriei lor, nu a unui stat străin', susțin socialiștii moldoveni.

Totodată, formațiunea îndeamnă toate forțele patriotice să creeze un front comun pentru apărarea statalității Republicii Moldova și a identității 'poporului moldovenesc'.

Prin decizia președintelui Igor Dodon, lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova, iar cazul este disputat acum în justiție. Traian Băsescu și soția sa, Maria Băsescu, au primit cetățenia Republicii Moldova printr-un decret semnat în acest sens de către fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante