Societatea germană este "parțial brutalizată", pe fondul unui val de atacuri asupra centrelor de refugiați (ministru)

Societatea germană este "parțial brutalizată", pe fondul unui val de atacuri asupra centrelor de refugiați (ministru)

Germania se confruntă cu o "brutalizare parțială" a societății sale, pe fondul unui val de atacuri asupra centrelor de refugiați și adăposturilor pentru migranți în țară, a avertizat ministrul de interne Thomas de Maiziere, informează Reuters.


Până acum au avut loc 449 de atacuri asupra unor astfel de centre, a declarat ministrul pentru grupul media Funke, într-un interviu urmând a fi publicat luni. Dacă acest ritm se menține tot restul anului, cifra ar putea ajunge la totalul de anul trecut de 1.029 de atacuri, notează Reuters.

În 2013, au fost doar 62 de atacuri asupra adăposturilor pentru migranți și refugiați și 199 în 2014, dar sosirea a peste un milion de migranți în Germania anul trecut a condus la o creștere semnificativă a atacurilor, a afirmat de Maiziere.

În plus față de atacurile asupra centrelor, au fost comise 654 de delicte împotriva migranților și a solicitanților de azil în Germania, inclusiv 107 incidente violente, a mai spus el.

O proporție semnificativă dintre autorii suspectați nu erau cunoscuți de poliție pentru infracțiuni similare și provin din zonele învecinate taberelor de refugiați, a notat ministrul, adaugă Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”