Societatea Ornitologică: Record absolut în 2019 - un cuib cu şapte pui de barză

Societatea Ornitologică: Record absolut în 2019 - un cuib cu şapte pui de barză

Numărătoarea berzelor albe a adus, în 2019, un record absolut - pentru prima oară un cuib cu şapte pui, care se află în satul Horodnic de Sus, judeţul Suceava, informează vineri Societatea Ornitologică Română.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, până acum, în baza de date a SOR au mai existat cuiburi cu şase pui, dar acesta este primul în care părinţii reuşesc să crească şapte. Astfel de cazuri sunt extrem de rare şi unul dintre ele a mai fost înregistrat anul trecut în Bulgaria.

SOR precizează că numărătoarea berzelor albe din România s-a încheiat cu un total de 3.206 cuiburi introduse cu ajutorul aplicaţiei "Uite, Barza!". De altfel, 2019 este anul cu cele mai multe cuiburi recenzate cu ajutorul aplicaţiei: au fost înregistrate 3.206 cuiburi, dar numai 2.788 au fost validate.

În acest an, în topul judeţelor unde au fost numărate cele mai multe cuiburi de barză se află: Suceava (230), Harghita (211), Călăraşi (162), Constanţa (160), Tulcea (139), Botoşani (92), Timiş (71), Ialomiţa (70).

Cuibul situat la cea mai mică altitudine în 2019 - un metru peste nivelul mării - se află la Pardina, în judeţul Tulcea, iar cuibul situat la cea mai mare altitudine - 985 de metri peste nivelul mării - la Moldova-Suliţa, în judeţul Suceava, se mai arată în comunicatul SOR. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...