Șofer prins drogat în Capitală. În mașină se aflau copilul său și soția însărcinată. „Am consumat acum o săptămână”

Șofer prins drogat în Capitală. În mașină se aflau copilul său și soția însărcinată. „Am consumat acum o săptămână”

Polițiștii Brigăzii Rutiere din Capitală au depistat sâmbătă seara, 16 septembrie, în timpul unei razii, un bărbat de 22 de ani, din București, care conducea drogat mașina în care se aflau copilul său și soția însărcinată. Încă 9 șoferi au fost depistați pozitiv pentru substanțe psihoactive.

Razii pentru depistarea șoferilor băuți sau drogați Foto Brigada Rutiera Bucuresti

Poliția Română încearcă să reducă numărul șoferilor care se urcă la volanul mașinii după ce au consumat alcool sau droguri, de aceea, în fiecare weekend organizează razii pentru a-i găsi pe cei care încalcă regulile.

Tânărul bucureștean care și-a expus în acest fel soția și copilul susținea că „nu a consumat” nimic, însă aparatul drugtest arăta că șoferul consumase cocaină. Acesta a fost dus la INML pentru a i se recolta probe de sânge. De asemenea, polițiștii au controlat și interiorul autoturismului în căutarea de substanțe interzise, cu ajutorul unor câini specializați pentru acest lucru, potrivit reporterilor Observator .

Nu am consumat în seara asta, am consumat acum o săptămână”, spunea șoferul, citat de Observator.

Sute de șoferi drogați depistați de la începutul anului și până în prezent

Polițiștii Brigăzii Rutiere au depistat, de la începutul anului și până acum, circa 400 de șoferi care conduceau sub influența substanțelor interzise .

De altfel, în cadrul raziei de ieri seară au fost găsiți și mai mai mulți șoferi ce consumaseră băuturi alocoolice. Conducătorii auto care au încălcat legea au rămas fără permis ori s-au ales cu dosar penal.

Oana Pârvan, de la Brigada Rutieră spune că „Brigada Rutieră acționează permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulație care s-au produs pe fondul consumului de alcool sau substanțelor interzise.”, potrivit Digi24.

Un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunță că, la nivelul întregii țări, au fost reținute, sâmbătă, peste 700 de permise de conducere, dintre care 111 pentru consum de alcool, iar 23 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

Accident lângă filtrul de poliție

Tot sâmbătă noapte, un șofer care conducea cu viteză a intrat cu mașina într-un copac , pe Bulevardul Iuliu Maniu, din București, după ce a pierdut controlul autovehiculului. În mașină erau patru persoane, însă șoferul a fost singurul rănit grav și transportat la Spitalul Universitar, potrivit surselor citate anterior.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?