Şoferii care circulă în Bucureşti pierd, în medie, 10-20 de minute în căutarea unui loc de parcare (studiu)

Şoferii care circulă în Bucureşti pierd, în medie, 10-20 de minute în căutarea unui loc de parcare (studiu)

Peste un sfert dintre şoferii (27%) care circulă prin Bucureşti caută, zilnic, un loc de parcare în centrul oraşului şi pierd, în medie, 10-20 minute până găsesc un astfel de spaţiu de staţionare, arată datele unui studiu realizat de o aplicaţie de parksharing.

Conform yeParking, în ceea ce priveşte situaţia pe sectoarele Capitalei, 1 şi 4 sunt cele mai solicitate de şoferi, cu o pondere de 17% din total.

Pe locurile următoare se clasează sectorul 6 (16% dintre conducătorii auto), sectorul 5 (pondere de 10%) şi sectorul 3 - cu 9% din total, respectiv sectorul 2 - cu patru procente.

"Autorităţile locale vor fi nevoite să lucreze mai mult pe viitor cu mediul privat, pentru a identifica oportunităţi de a rezolva problema locurilor de parcare. Există numeroase zone sau spaţii care se pot transforma, de pildă, peste noapte în parcări rezidenţiale. Cum ar fi cele ale centrelor comerciale, care în proporţie de 80% rămân goale pe timpul nopţii. În marile oraşe din Europa, autorităţile încurajează parksharing-ul, oferă beneficii şoferilor care îşi lasă autoturismele în parcări de tip 'park&ride' sau donează permanent veniturile obţinute din taxele de staţionări - către proiecte pentru comunitate: construirea de spitale sau şcoli", susţin reprezentanţii aplicaţiei de parksharing.

În viziunea reprezentanţilor platformei, majorarea tarifelor de parcare în zonele centrale - în speranţa descongestionării traficului - este una dintre soluţii, dar nu ar trebui să fie singura.

"Municipalităţile pot să îşi deschidă orizonturile, să găsească şi să implementeze alternative, în folosul activ al comunităţii. Noi prezentăm o astfel de alternativă, gratuită, de a încuraja parksharingul atât pentru parcările de domiciliu cât şi pentru cele private. Iar cei care îşi distribuie locul de parcare către comunitate să aibă parte de diverse beneficii. Primăriile pot să încurajeze astfel utilizarea transportului alternativ sau staţionarea în parking-urile din jurul zonelor centrale, oferind discount-uri şi subvenţii celor care contribuie prin parksharing. Sunt doar câteva idei, dar în măsura în care comunitatea va găsi deschidere din partea autorităţilor locale, sunt sigur că putem găsi cele mai eficiente soluţii", susţine Mihai Lodoabă, CEO yeParking.

Platforma yeParking este singura aplicaţie de parksharing din România care ajută şoferii să găsească sute de locuri de parcare în diferite oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Braşov sau Oradea.

Aplicaţia are ca scop să favorizeze punerea în valoare la maximum a parcările existente, atât pentru proprietarii lor, cât şi pentru şoferi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

4 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024