Şoferul cu bolid Alfa Romeo care a accidentat un tânăr pe trotuar şi l-a lăsat să moară. Ce pedeapsă a primit

Şoferul cu bolid Alfa Romeo care a accidentat un tânăr pe trotuar şi l-a lăsat să moară. Ce pedeapsă a primit

Un tânăr de 32 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, în contextul în care, beat fiind, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a lovit în plin un tânăr, fugind apoi de la locul accidentului, scrie Adevărul .

Curtea de Apel, Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 15 octombrie, pe Georgian Negrei (32 de ani) la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.

Instanţa a majorat substanţial daunele morale pe care le va primi familia victimei, de la 60.000 de lei la 400.000 de lei. De asemenea, asiguratorul City Insurance a fost obligat la plata a 15.490 de lei către SC Braicar SA, societatea publică de transport public din Brăila, reprezentând avarierea staţiei de autobuz unde a avut loc accidentul rutier. 

Accidentul rutier petrecut pe 18 iunie 2019 în Brăila a şocat comunitatea locală şi a stârnit un val de revoltă în rândul taximetriştilor brăileni, care au iniţiat şi o petiţie online pentru arestarea şoferului vinovat de producerea accidentului rutier.

Georgian Negrei s-a urcat băut la volan, iar în intervalul orar 2,30-3,08, a condus autoturismul marca Alfa Romeo GT pe drumurile publice din judeţul şi municipiul Brăila (traseul Gropeni - Brăila, strada Călăraşilor, până în zona intersecţiei cu strada Celulozei).

”Autoturismul condus de către inculpat a surprins şi accidentat o persoană aflată pe trotuar. Victima a încercat să evite impactul, deplasându-se înapoi cu spatele, însă a fost lovită în zona picioarelor cu partea faţă dreapta a autoturismului, proiectată în partea laterală dreapta a parbrizului cu capul, apoi cu o zonă mai dură a corpului (genunchi, cot, tălpi) în partea stângă a parbrizului. Victima a fost aruncată în sus, s-a oprit în cupola unei umbrele şi a revenit lovind cu capul o masă metalică, timp în care autoturismul s-a oprit în primul stâlp al copertinei staţiei de autobuz, fiind avariat grav în partea din faţă”, a stabilit procurorul de caz în rechizitoriu.

După producerea evenimentului rutier, Georgian Negrei a fugit de la locul accidentului, lăsând victima accidentului să agonizeze. Trei zile mai târziu, taximetristul care fusese transferat la un spital din Galaţi, a murit.

Şoferul de 32 de ani s-a predat a doua zi la Poliţie, fiind reţinut şi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Iniţial, acesta a fost plasat sub control judiciar, dar instanţa superioară a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa