Șoigu i-a prezentat lui Kim Jong-Un bombardierele rusești: „Pot zbura de la Moscova până în Japonia şi înapoi"

Șoigu i-a prezentat lui Kim Jong-Un bombardierele rusești: „Pot zbura de la Moscova până în Japonia şi înapoi"

Dictatorul nord-coreean își continuă vizita în Rusia. De această dată, Kim Jong-Un a ajuns sâmbătă în orașul-port al Rusiei, Vladivostok, unde a fost primit de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, relatează TASS.

Dictatorul nord-coreean își continuă vizita în Rusia FOTO Profimedia

Liderul de la Phenian, aflat în prima sa călătorie în afara țării de la începutul pandemiei COVID-19, a vizitat vineri uzina rusă de avioane de vânătoare de la Komsomolsk- pe-Amur .

Kim Jong-Un a analizat bombardierele strategice rusești cu capacitate nucleară și rachetele Kinjal, acompaniat de Serghei Șoigu, conform Reuters. Ministrul rus al Apărării i-a prezentat liderului nord-coreeean bombardierele nucleare rusești: Tu-160, Tu-95 și Tu-22M3.

Poate zbura de la Moscova până în Japonia şi înapoi", i-a transmis oficialul rus dictatorului nord-coreean, referindu-se la unul dintre avioane.

În continuare, fiind curios, l iderul de la Phenian a întrebat despre felul în care rachetele au fost lansate din aeronavă. Astfel, un oficial rus i-a transmis că bombardierele fac parte din părțile importante ale trupelor ruse.

Liderul de la Kremlin a transmis miercuri, 13 septembrie, că omologul său nord-coreean va participa la o „demonstrație” a Flotei rusești din Pacific la Vladivostok. Totodată, Kim Jong-Un ar urma să viziteze și „Universitatea Federală din Extremul Orient şi anumite instalaţii ale Academiei de Ştiinţe a Rusiei, ale cărei laboratoare lucrează în domeniul biologiei marine", a mai transmis președintele rus Vladimir Putin la televiziunea rusă.

Într-o mișcare care a captat atenția globală, președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au întâlnit miercuri la cosmodromul Vostocînîi , principalul complex de lansare a rachetelor spațiale din Rusia. Întâlnirea, care a avut loc pe fundalul pădurilor dense din estul Rusiei, a stârnit îngrijorări cu privire la o potențială tranzacție de armament care ar putea susține asaltul actual al Moscovei asupra Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat