Șoigu raportează noi „succese” pentru armata rusă: Inamicul a pierdut „până la 350 de oameni” în două ore

Șoigu raportează noi „succese” pentru armata rusă: Inamicul a pierdut „până la 350 de oameni” în două ore

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a susținut joi că trupele sale au respins o ofensivă ucraineană în regiunea Zaporojie.

Serghei Șoigu FOTO EPA-EFE

„Astăzi, la ora 01.30 (22.30 GMT) a dimineţii, în zona Zaporojie, inamicul a încercat să străpungă apărările noastre cu forţe ale Brigăzii a 47-a Mecanizate numărând până la 1.500 de oameni şi 150 de vehicule blindate”, a afirmat ministrul rus, citat într-un comunicat.

„Inamicul a fost detectat la timp de forţele noastre de recunoaştere şi o lovitură preventivă a fost lansată de forţele noastre de artilerie şi aviatice şi cu folosirea de arme anti-tanc”, a adăugat el.

„Inamicul a fost stopat şi se retrage cu pierderi grele”, a continuat Șoigu, potrivit căruia „forţele inamice special formate pentru punerea în aplicare a acestei străpungeri nu şi-au îndeplini misiunea”.

Ministerul rus al Apărării mai susține că „inamicul a pierdut 30 de tancuri, 11 vehicule de luptă de infanterie şi până la 350 de oameni” în urma unei „bătălii de două ore”.

Reuters și AFP precizează că nu au putut confirma aceste declarații din surse independente, în timp ce autoritățile ucrainene nu comentează de obicei astfel de „succese” pretinse de Moscova.

Kievul afirmă de mai multe luni că pregăteşte o contraofensivă de amploare împotriva forţelor ruse, vizând recucerirea tuturor teritoriilor ucrainene ocupate de Moscova, inclusiv a peninsueli Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014.

Potrivit unor analiști militari, intensificarea operaţiunilor ofensive ale Kievului de-a lungul liniei de front în ultimele săptămâni constituie primele semnale ale contraofensivei.

Regiunea Zaporojie, controlată în proporţie de 80% de forţele ruse, face parte din aşa-numitul „pod terestru” - o întindere de pământ care leagă zona Donbas, din estul Ucrainei, controlată parțial de Rusia, cu Crimeea.

Spargerea acestui pod terestru este larg văzută drept unul din obiectivele principale ale contraofensivei ucrainene, transmite Agerpres , care citează AFP și Reuters.

Bilanțurile și „succesele” pretinse de Șoigu în ultimele zile au stârnit ironii la Moscova. „Cred că am distrus deja întreaga Terră de cinci ori la rând”, a declarat șeful Wagner, Evgheni Prigojin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB