Șoigu susține că forțe NATO, inclusiv din România, vor ataca aliații Rusiei

Șoigu susține că forțe NATO, inclusiv din România, vor ataca aliații Rusiei

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a afirmat că trupele NATO vor lansa atacuri asupra aliaților Rusiei, precum Belarusul, după ce numărul grupărilor tactice de batalioane multinaționale din Europa Centrală și de Est a înregistrat o creștere de 2,5 ori, ajungând în prezent la peste 30.000 de militari, relatează TASS .

Soigu susține că aliații Rusiei vor fi atacați de forțele NATO din Europa și România. FOTO EPA-EFE

„Formațiuni de forțe armate ale statelor NATO extraregionale au fost desfășurate în Europa Centrală și de Est, precum și în statele baltice. Noi grupuri tactice multinaționale de batalioane sunt în curs de înființare în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia. Numărul grupării a crescut de 2,5 ori din februarie 2022 și acum se ridică la peste 30.000 de persoane, iar în viitorul apropiat poate crește", a afirmat Șoigu în cadrul unei întrevederi cu autoritatea militară a Republicii Belarus.

Șoigu a precizat că în urma creșterii grupării NATO „aliații Rusiei, în primul rând Republica Belarus, vor fi atacați”. Astfel, în aceste împrejurări, Ministerul Apărării al Rusiei este de părere că asigurarea securității militare a statului este prioritară.

Afirmațiile ministrului rus al Apărării vin la scurt timp după ce Rusia a lansat în urmă cu o săptămână noi amenințări, de această dată fiind menționată și România.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că dislocarea forțelor americane în România ar spori pericolul pentru Rusia, iar Moscova va avea în vedere acest aspect atunci când își va garanta propria securitate.

Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite, care se află la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, desfășurată în Europa, este gata să intre pe teritoriul ucrainean în cazul unei escaladări între Moscova și Kiev sau al unui bombardament asupra unei țări membre NATO.

SUA au anunțat această desfășurare, prima în aproape 80 de ani , în timpul întăririi flancului estic al NATO vara trecută. 4.700 de soldați din Fort Campbell, Kentucky, sunt desfășurați în Europa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...