Soldaţi ruşi încearcă să aranjeze căsătorii false pentru a scăpa de război: „Suntem deprimaţi şi dărâmaţi psihic“

Soldaţi ruşi încearcă să aranjeze căsătorii false pentru a scăpa de război: „Suntem deprimaţi şi dărâmaţi psihic“

Bărbatul identificat ca soldat poate fi auzit raportând că o cunoştinţă reciprocă, care a încercat să abandoneze lupta, nu a fost lăsată să o facă şi că singura cale de ieşire constă în: „fie să fie rănit, fie ucis, fie [pentru] o retragere oficială".

El a încercat să găsească şi o altă soluţie, dar nu a avut succes: „I-am spus unei prietene de-ale mele să trimtă o cerere la oficiul de înregistrare a căsătoriilor. Le-am spus superiorilor, dar mi-au zis că asta nu este o opţiune”, potrivit autorităţilor ucrainene.

De asemenea, se precizează că soldatul a mai spus că „toată lumea de aici (din război) încearcă să găsească o cale de scăpare, dar nu există vreo cale”.

Noua încercare creativă a soldaţilor de a renunţa la războiul lui Putin — după ce alte trupe au fost prinse sabotându-şi echipamentul sau chiar rănindu-se în mod deliberat pentru a fi trimise acasă — vine pe măsură ce temperaturile sunt în creştere, iar soldaţii fără hrană şi apă întâmpină probleme pe front.

Unii soldaţi încă poartă uniforme pentru vremea rece, iar acum rezervele de apă sunt pe terminate, potrivit unei alte convorbiri interceptate: „Stăm aici fără apă. A fost cald în ultima vreme. Suntem deprimaţi şi dărâmaţi psihic”, adăugând că sunt îmbrăcaţi cu aceleaşi uniforme de iarnă.

Un bărbat identificat ca soldat rus de către Direcţia Principală de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina a fost prins într-o convorbire telefonică în care îi spune unei rude de sex feminin de acasă că „majoritatea" bărbaţilor din unitatea sa au refuzat să lupte şi „încearcă să se năpustească peste graniţa cu Rusia", scrie Daily Beast.

Te-ar putea interesa şi:

Tot mai mulţi dintre soldaţii lui Putin se plâng de epuizare şi de condiţiile inumane: „Am suferit de foame” VIDEO

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...