Soldații americani care aterizează la Constanța au devenit pușcași marini care luptă în Israel. Dezinformarea care a inflamat spațiul public | VIDEO

Soldații americani care aterizează la Constanța au devenit pușcași marini care luptă în Israel. Dezinformarea care a inflamat spațiul public | VIDEO

Pe rețelele sociale, a apărut o înregistrare video cu soldați americani care aterizează în România în iunie 2022 și despre care se spune că sunt pușcași marini care luptă în războiul dintre Israel și Hamas din octombrie 2023, transmite Reuters .

„SE ÎNTÂMPLĂ ACUM: Mii de pușcași marini americani tocmai au aterizat în Israel WW3 ALERTĂ MAXIMĂ", se arată în postările care împărtășesc videoclipul datat pe platforma de socializare X.

În realitate, este vorba de soldații Diviziei 101 Aeropurtate (Air Assault) care au sosit la baza de la Mihail Kogălniceanu în iunie 2022.

Momentul în care militari americani debarcă la Constanța FOTO Captură video

Videoclipul de rezoluție redusă conține fragmente răsturnate dintr-o înregistrate mai lungă, încărcată pe o platformă finanțată de Departamentul Apărării al Statelor Unite (DOD), care arată soldații Diviziei 101 Aeropurtate (Air Assault) sosind la Mihail Kogălniceanu, în iunie 2022.

O imagine de la același eveniment din 2022 poate fi vizionată pe site-ul DoD. Potrivit legendei din cadrul DOD, soldații au sosit în România pentru a „sprijini misiunea Corpului V al Armatei de a întări flancul estic al NATO și de a se angaja în exerciții multinaționale cu parteneri din întreaga Europă pentru a reasigura aliații și a descuraja noi agresiuni rusești“.

Nu există rapoarte că pușcașii marini americani ar fi ajuns în Israel până la 27 octombrie 2023, scrie Reuters.

Statele Unite au trimis forțe navale în Orientul Mijlociu după atacul Hamas asupra Israelului de la 7 octombrie.

Aproximativ 900 de soldați americani se îndreaptă spre Orientul Mijlociu pentru a consolida apărarea aeriană a personalului american, pe fondul creșterii numărului de atacuri din partea unor grupuri afiliate Iranului, în urma creșterii tensiunilor legate de războiul dintre Israel și Hamas, a relatat joi Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat