Soldații chinezi jură să-și sacrifice viața în atacuri kamikaze într-un documentar despre invazia Taiwanului

Soldații chinezi jură să-și sacrifice viața în atacuri kamikaze într-un documentar despre invazia Taiwanului

China a lansat un nou documentar despre pregătirile armatei de a ataca Taiwanul, prezentând soldați care se angajează să renunțe la viața lor dacă este nevoie, în timp ce Beijingul continuă să-și intensifice retorica împotriva conducerii insulei.

Militari chinezi FOTO EPA-EFE

„Chasing Dreams”, un serial în opt părți difuzat de postul de stat CCTV săptămâna trecută pentru a marca cea de-a 96-a aniversare a Armatei de Eliberare a Poporului (PLA), prezintă exerciții militare și mărturii ale mai multor soldați, dintre care unii își exprimă dorința de a muri într-un potențial atac împotriva Taiwanului.

China pretinde că Taiwanul, o democrație autonomă, este propriul său teritoriu, care urmează să fie cucerit cu forța dacă este necesar.

Mass-media de stat și PLA lansează frecvent materiale de propagandă și videoclipuri cu exerciții militare. Acestea servesc la promovarea naționalismului chinez în ascensiune și la afișarea încrederii militare împotriva Taiwanului și, implicit, a legăturilor sale cu Statele Unite.

Deși SUA nu recunosc Taiwanul ca țară suverană, s-au angajat să ajute insula să se apere în cazul unei invazii, potrivit The Guardian .

Luna trecută, Casa Albă a anunțat un pachet de ajutor militar de 345 de milioane de dolari pentru Taiwan. Mișcarea, despre care experții spun că s-a bazat pe exerciții din asistența militară a SUA pentru Ucraina, a fost criticată de Beijing.

Documentarul „Chasing Dreams” a prezentat, printre altele, exercițiile cu „sabia articulată” ale PLA, care simulau lovituri de precizie împotriva Taiwanului. Exercițiile au fost întreprinse în jurul insulei autoguvernate în aprilie, după o vizită a președintelui taiwanez, Tsai Ing-wen, în SUA.

Printre părțile mai dramatice ale programului se numără angajamentele soldaților PLA din diferite divizii de a renunța la viața lor într-un potențial atac asupra Taiwanului.

„Dacă izbucnește războiul și condițiile ar fi prea dificile pentru a îndepărta în siguranță minele navale în luptă reală, ne-am folosi propriile corpuri pentru a stabili o cale sigură pentru forțele noastre [de debarcare]”, a spus Zuo Feng, un soldat din marina APL. unitate de deminare.

Li Peng, un pilot din Escadrila Wang Hai din cadrul forțelor aeriene PLA, a făcut o declarație similară, spunând că „avionul său de luptă ar fi ultima rachetă care se va îndrepta către inamic dacă, într-o luptă adevărată, mi-aș epuiza toată muniția”.

Fan Lizhong, un comandant al unei unități de tactici speciale, a spus în documentar că, în timp ce pierderea tovarășilor săi va fi dureroasă, va trebui să rămână calm pentru a răspunde urgențelor și a fi gata întotdeauna de luptă.

Documentarul prezintă, de asemenea, Shandong, unul dintre cele trei portavioane din China, navigând în formație cu alte câteva nave de război.

PLA a trimis în mod repetat Shandong în strâmtoarea Taiwan în ultimele luni ca o amenințare pentru Taiwan. Avioanele PLA au trecut, de asemenea, linia mediană a strâmtorii – o zonă informală de demarcație între China și Taiwan – relativ des în ultimii doi ani, în special ca reacție la schimburile dintre Taiwan și SUA care au înfuriat Beijingul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat