Soldații lui Putin, înregistrați în timp ce deplâng pierderile suferite și spun că toată armata e plină de proști

Soldații lui Putin, înregistrați în timp ce deplâng pierderile suferite și spun că toată armata e plină de proști

Vladimir Putin a semnat, joi, 31 marti, un decret prin care a ordonat înrolarea a 134.500 de noi recruţi în armată, chiar dacă din ce în ce mai mulți soldați par să se întoarcă împotriva lui din cauza pierderilor umilitoare din Ucraina. Trupele vor fi chemate să înceapă serviciul de la 1 aprilie până la 15 iulie. Ministerul Apărării a promis la începutul acestei săptămâni că „nu vor fi trimise în niciun punct fierbinte” și că cei recrutați primăvara trecută vor fi trimiși acasă, scrie Ziare.com .

Dar aceste asigurări par umbrite de o multitudine de rapoarte care spun că războiul fără sens al Rusiei împotriva Ucrainei a fost afectat de minciuni de sus în jos, trupele ruse susținând că au fost induse în eroare în război și consilierii lui Putin ferindu-l pe liderul rus de amploarea pierderilor devastatoare.

Tot joi, Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat un apel interceptat, cu un soldat rus care critică incompetența crasă a propriei sale armate, potrivit Daily Beast.

„Brigada noastră s-a pierdut complet. Sunt pierderi, mulți răniți”, îi spune soției sale.

Întrebat dacă pierderile sunt rezultatul încurcăturii cuiva, el oferă un răspuns direct: „Toată armata... sunt niște proști”.

„Nici nu este clar de ce suntem aici”, mai spune el.

O altă înregistrare împărtășită de Anton Gerașcenko , un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, surprinde un bărbat identificat ca un soldat rus pe nume Maksim, întrebându-și mama ce se arată la televiziunea rusă, iar dacă există informații care „spun că vor schimba ceva”.

„Totul este rău, aproape nimeni dintre noi nu a mai rămas. Au spus că vom continua până la sfârșit, până când toți vor fi morți”, îi spune el mamei sale.

Întrebat dacă ofițerul său superior mai era în unitate, acesta răspunde: „Nu, ne-a lăsat ieri. Toți suntem împotmoliți dacă el a plecat”.

Noile înregistrări apar la doar câteva ore după ce oficialii occidentali au declarat că există tot mai multe dovezi de dezordine și dezamăgire în rândul trupelor rusești, șeful spionilor britanici citând rapoarte despre trupe „ refuzând să execute ordinele, sabotându-și propriul echipament și chiar doborându-și accidental propriile aeronave”.

În acest context, oficialii ruși ai Apărării au susținut că vor reduce ostilitățile din jurul capitalei ucrainene și că își vor muta atenția spre estul țării – un anunț privit cu scepticism de oficialii ucraineni, care au spus că Kremlinul încearcă să transforme numeroasele eșecuri într-un scenariu de „misiune îndeplinită”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...