Soldații ruși din Donețk, acuzații grave: „Am fost aruncați într-o bătălie de neînțeles”. Sute de militari au murit

Soldații ruși din Donețk, acuzații grave: „Am fost aruncați într-o bătălie de neînțeles”. Sute de militari au murit

Într-o scrisoare care se presupune că a fost trimisă de pe front către un guvernator regional din Rusia, bărbații din Brigada 155 a Infanteriei Marine a Flotei rusești din Pacific spun că au fost aruncați într-o „bătălie de neînțeles” în regiunea Donețk din estul Ucrainei.

FOTO EPA-EFE

Scrisoarea, publicată luni de un important blog militar rusesc, a fost trimisă guvernatorului din Primorski Krai, notează CNN.

„Încă o dată am fost aruncați într-o bătălie de neînțeles de către generalul Muradov și cumnatul său, compatriotul său Akhmedov, pentru ca Muradov să câștige bonusuri care să-l facă să arate bine în ochii lui Gherasimov [șeful Statului Major General al Rusiei]”, se arată în scrisoare.

„Ca urmare a ofensivei «atent» planificate de «marii comandanți», am pierdut aproximativ 300 de oameni, morți și răniți, cu câțiva dispăruți în misiune în ultimele 4 zile.

Am pierdut 50% din echipamentul nostru. Asta numai în cazul brigăzii noastre. Comandamentul districtual împreună cu Akhmedov ascund aceste fapte și distorsionează statisticile oficiale privind pierderile de vieți omenești de teama de a nu fi trași la răspundere”, potrivit scrisorii.

De asemenea, ei l-au întrebat pe guvernatorul Oleg Kozhemyako: „Pentru cât timp li se va permite unor mediocrități precum Muradov și Akhmedov să continue să planifice acțiunile militare doar pentru a păstra aparențele și a obține premii cu prețul vieții atâtor oameni?”.

CNN n-a putut verifica câți soldați au semnat scrisoarea și nici gradele acestora, dar Kozhemyako a confirmat că a primit o scrisoare din partea soldaților din unitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...