Soldații ruși întreabă cum pot să se predea: „Trebuie să cad în genunchi“?

Soldații ruși întreabă cum pot să se predea: „Trebuie să cad în genunchi“?

Soldații ruși sună disperați la o linie telefonică ucraineană „Vreau să trăiesc" pusă la dispoziția acestora pentru a cere sfaturi despre cum pot să se predea.

Rușii sună disperați să se predea Foto: Twitter/ Andrii Iermak

Conform Yahoo News , până la 100 de persoane pe zi apelează la această linie, care funcționează 24 de ore pe zi. Numărul apelurilor a crescut de când orașul Kherson a fost eliberat.

Un soldat a întrebat dacă ar trebui să „cadă în genunchi" atunci când se confruntă cu forțele ucrainene, potrivit BBC.

Cei mai mulți dintre cei care au sunat sunt de obicei bărbați, dar au sunat și membri ai familiilor soldaților.

De multe ori, cei care sună sunt parțial disperați, parțial frustrați pentru că nu înțeleg pe deplin cum funcționează linia telefonică sau dacă este doar o înscenare. Mulți sună și din curiozitate, pentru că nu vor să se predea, ci vor să afle cum vor face asta la nevoie. Este diferit de fiecare dată", a declarat, pentru BBC, Svitlana, o ucraineană care răspunde la apeluri și care vorbește zilnic cu soldații ruși.

„Nu voi ucide ucraineni“

Un rus a spus că vrea „să devină cetățean al Ucrainei ", pentru că nu este de acord cu războiul: „Eu sunt din Moscova. Nu am primit încă un bilet de recrutare, dar au existat încercări de a mi-l da. Aveți vreun sfat cu privire la ce ar trebui să fac? Nu voi ucide ucraineni. Vreau să-mi salvez viața", a spus el.

Proiectul „Vreau să trăiesc" este gestionat de către Comandamentul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război.

„Își salvează viețile și mai puțini vor fi pe front", a declarat Vitaliy Matvienko, purtătorul de cuvânt al proiectului.

„Pune-ți o întrebare - pentru ce lupți?"

Oamenii pot lua legătura cu cei de la „Vreau să trăiesc“ prin telefon sau prin intermediul aplicațiilor de mesagerie, inclusiv Telegram sau Whatsapp. Serile sunt cele mai aglomerate ore pentru apeluri, pentru că numărul acestora crește.

Cei care apelează sunt îndrumați să împărtășească locația lor înainte de a li se oferi sfaturi suplimentare.

„Pune-ți o întrebare - pentru ce lupți?", se arată în videoclipul publicitar "Vreau să trăiesc". Imagini cu soldați ruși care se predau sunt apoi prezentate înainte ca două numere de telefon să apară pe ecran .

Prizonierii de război ruși pot fi folosiți în viitoarele schimburi cu ucrainenii capturați.

Îi vizăm în special pe cei mobilizați parțial, care nu numai că nu pot lupta, dar sunt aruncați ca carne de tun", a declarat Vitaliy Matvienko,

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante