„Soldații ruși mi-au ucis soțul și m-au violat. Fiul meu era în camera alăturată”

„Soldații ruși mi-au ucis soțul și m-au violat. Fiul meu era în camera alăturată”

Ucraina a deschis o primă anchetă penală legată de un viol comis de soldații ruși pe teritoriul său după ce o femeie a relatat că a fost violată de militari invadatori după ce aceștia i-au ucis soțul, relatează Business Insider .

Femeie abuzata (imagine generica)Foto: Stasia04 / Alamy / Profimedia Images

„Am auzit un singur foc de armă, poarta deschizându-se și pași în casă”, le-a povestit femeia sub pseudonimul „Natalia” și jurnaliștilor de la The Times .

Aceasta a povestit că pe 9 martie doi soldați ruși care anterior au ucis câinele familiei în timp ce se plimbau în apropierea locuinței sale dintr-un sat de lângă Kiev s-au întors să îi ucidă soțul:

„Am strigat 'Unde este soțul meu?', apoi m-am uitat afară și l-am văzut pe jos lângă poartă. Soldatul mai tânăr mi-a pus arma la tâmplă și mi-a zis 'Ți-am ucis soțul fiindcă era un nazist'”.

Fiul meu era în camera alăturată

Natalia le-a spus jurnaliștilor de la The Times că fiul ei în vârstă de 4 ani s-a ascuns într-o încăpere alăturată în care familia s-a adăpostit după începerea luptelor.

Soldatul „mi-a zis să îmi dau jos hainele. M-au violat amândoi pe rând. Nu le-a păsat că fiul meu plângea. Mi-au spus să merg să-l fac să tacă din gură și să mă întorc. Mi-au ținut tot timpul arma la cap și și-au bătut joc de mine, întrebându-se între ei 'Cum crezi că o suge? Să o omorâm sau să o ținem în viață'”?

Natalia, care între timp a reușit să fugă din sat, a mai povestit că încă nu i-a spus fiului ei că tatăl său a murit. „Nu putem să îl îngropăm, nu putem ajunge în sat deoarece el încă este sub ocupație”, afirmă ea.

„Nu știu cum voi putea trăi cu aceste amintiri dar încă înțeleg că soțul meu a construit această casă pentru noi. Nu aș putea niciodată s-o vând”, relatează Natalia.

Ucraina acuză armata rusă de violuri

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a acuzat armata rusă încă de pe 4 martie de comiterea unor violuri în localitățile în care a intrat.

„Când bombele cad peste orașele noastre, când soldații violează femei în orașele ocupate – și, din nefericire, avem numeroase cazuri de soldați ruși care violează femei în orașele Ucrainei- firește că este dificil să vorbim despre eficiența legii internaționale”, a spus Kuleba, într-o intervenție online la un eveniment din Londra.

Între timp au apărut tot mai multe relatări despre violurile și alte violențe comise de soldații ruși împotriva femeilor și civililor din Ucraina.

Soldații ruși ar viola vârstnice

Mai devreme în cursul acestei luni parlamentara ucraineană Lesia Vasilenko a discutat cu mai mulți oficiali britanici despre numărul în creștere al violurilor raportate.

„Avem informații despre femei violate în grup. Aceste femei sunt de obicei cele care nu pot să fugă. Vorbim de vârstnice”, a spus ea pentru The Guardian .

„Majoritatea acestor femei au fost fie executate după ce au fost violate sau și-au luat propria viață”, a adăugat ea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...