Soldaţii ruşi, trimişi să lupte cu lopeţi din cauza lipsei de muniţie

Soldaţii ruşi, trimişi să lupte cu lopeţi din cauza lipsei de muniţie

Luna trecută, rezerviştii ruşi mobilizaţi s-au plâns că au primit ordin să atace un avanpost ucrainean din beton înarmaţi doar cu „arme de foc şi lopeţi“, potrivit Ministerului Apărării.

Recuți ruși FOTO Profimedia

Rezerviştii ruşi ar fi înarmaţi cu lopeţi din cauza lipsei de muniţie, a scris pe Twitter Ministerul britanic al Apărării în cele mai recente actualizări de informaţii, relatează dpa. "Letalitatea instrumentului MPL-50 este mitologizată în special în Rusia", notează sursa citată.

"Puţin modificată de când a fost proiectată în 1869, continuarea folosirii sale ca armă evidenţiază luptele brutale şi low-tech care caracterizează o mare parte a războiului", menţionează ministerul, potrivit căruia dovezi recente sugerează că a existat o creştere a luptei corp la corp în Ucraina şi că probabil a existat "mai puţin sprijin din partea focului de artilerie pentru că Rusia nu are muniţie".

Ministerul britanic a publicat zilnic actualizări cu privire la evoluţia războiului împotriva Ucrainei de când a început, în februarie anul trecut, în încercarea de a contracara versiunea rusă.

Actualizările britanice sunt respinse de Kremlin şi considerate drept propagandă, notează dpa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante