Soldații ucraineni sunt „cu adevărat șocați“ de modul în care inamicul își tratează morții

Soldații ucraineni sunt „cu adevărat șocați“ de modul în care inamicul își tratează morții

Trupele rusești au luptat alături de cadavrul în descompunere al unui camarad timp de săptămâni întregi.

Soldați ruși în tranșee

Încă din primele zile ale războiului din Ucraina, au existat rapoarte despre cadavrele soldaților ruși care au fost lăsate în urmă, deoarece Moscova refuză să recunoască adevăratul număr de morți, potrivit yahoo.com.

Într-un caz, trupele rusești au luptat alături de cadavrul în descompunere al camaradului lor mort timp de săptămâni întregi, a declarat un soldat ucrainean pentru The Times of London.

Soldatul ucrainean a arătat ziarului două imagini macabre cu tranșee rusești capturate recent.

Prima imagine era a unui cadavru de soldat proaspăt; cealaltă era a unui cadavru mai vechi, redus la stadiul de schelet, la aproximativ o sută de metri distanță.

Acest lucru însemna probabil că soldatul recent ucis a luptat alături de cadavrul în descompunere al camaradului său timp de săptămâni întregi.

Soldații ucraineni au declarat că sunt "cu adevărat șocați" de modul diferit în care Rusia își tratează morții în comparație cu modul în care îi tratează pe ai lor, zeci de soldați ruși răniți și morți fiind abandonați pe câmpul de luptă, potrivit The Times.

Numărul soldaților ruși care au murit în Ucraina este unul dintre cele mai bine păzite secrete ale Moscovei.

O analiză recentă a afirmat că au existat aproape 50.000 de victime rusești, potrivit media independente rusești Mediazona și Meduza.

Reprezentanții Ucrainei au declarat că aceasta s-a oferit să returneze trupurile a mii de soldați morți în Rusia pentru a fi înmormântați, dar Moscova a refuzat, deoarece nu a vrut să recunoască faptul că aceștia au murit.

Rata victimelor din Ucraina este, de asemenea, un secret la fel de bine păzit, estimarea oficială fiind că trei ruși mor pentru fiecare ucrainean.

Cu toate acestea, soldații ucraineni au declarat în privat că aceasta este o estimare prudentă și că raportul real este mult mai mult în favoarea Ucrainei, potrivit The Times.

Publicația a relatat că îngrijirea medicală superioară în prima linie a răniților în spitalele de campanie ajută Ucraina să își minimizeze pierderile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat