Soldații ucraineni vând drone rusești doborâte și obuze de artilerie pentru a-și asigura arme și provizii

Soldații ucraineni vând drone rusești doborâte și obuze de artilerie pentru a-și asigura arme și provizii

Soldații ucraineni vând suveniruri de război – cum ar fi drone rusești doborâte, obuze de artilerie și imagini de primă mână ale înfrângerilor rusești – pentru a strânge fonduri pentru soldații din prima linie.

Tancuri rusești distruse în Ucraina FOTO: Profimedia

Soldații au declarat pentru Times că mai multe unități care luptă împotriva forțelor ruse din Ucraina trebuie să-și cumpere propriile arme și provizii, bazându-se de obicei pe donații externe. Aceste donații au scăzut de când a început războiul, au declarat ei pentru sursa citată, notează Insider .

Ruslan Zubariev, de exemplu, a făcut bani dintr-un videoclip viral cu el ucigând singur un grup de soldați ruși cu un lansator de rachete. Fondurile au mers direct la unitatea sa – Brigada 92 Mecanizată – pentru a achiziționa echipamente.

"Nu ni se eliberează aceste lucruri", a declarat Zubariev pentru Times. "Cumpărăm totul cu banii noștri."

Alții trimit arme defecte – cum ar fi lansatoare de rachete antitanc dezactivate – pentru a fi decorate și vândute celui mai mare ofertant la un centru de artă din Kiev, potrivit Times.

Între timp, șeful fundației Come Back Alive – o organizație caritabilă dedicată finanțării efortului de război ucrainean – a declarat pentru Times că grupul a sesizat, de asemenea, donații diminuate în 2022 și a apelat la vânzarea de rămășițe de război, cum ar fi dronele rusești doborâte.

"Civilii nu-și dau seama că, dacă sunt obosiți și nu mai donează, nu înseamnă că războiul s-a terminat", a declarat Zubariev pentru Times.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?