Soldaţii venezueleni ''mor de foame'', afirmă un amiral american

Soldaţii venezueleni "mor de foame" iar starea armatei lor s-a "deteriorat", chiar dacă pentru moment trupele rămâne fidele preşedintelui Nicolas Maduro, a afirmat joi amiralul american Craig Faller, relatează AFP.

"Trupele mor de foame, ca întreaga populaţie", a declarat amiralul Craig Faller, şeful comandamentului armatei americane pentru America Latină, în faţa unei comisii a Senatului.

Amiralul a mai spus că starea armatei venezuelene s-a "deteriorat", dar rămâne "fidelă lui Maduro, ceea ce o face periculoasă".

Potrivit amiralului, care şi-a preluat funcţia în noiembrie, armata americană urmăreşte îndeaproape situaţia din Venezuela şi este pregătită să protejeze personalul american şi instalaţiile diplomatice "dacă va fi necesar".

Preşedintele Donald Trump a menţionat deja că toate opţiunile sunt pe masă, inclusiv militară, dar Craig Faller a subliniat că Washingtonul se concentrează asupra eforturilor diplomatice.

Presiunea internaţională se accentuează asupra lui Nicolas Maduro ca să părăsească puterea, iar sprijinul acordat rivalului său din opoziţie, Juan Guaido, creşte. Până în prezent, peste 40 de ţări l-au recunoscut de când s-a autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianaurie.

Craig Faller a precizat că Washingtonul caută semne ale unei eventuale "fisuri" în fidelitatea armatei faţă de Maduro, dar a refuzat să spună mai mult în cursul audierii sale publice în comisia senatorială.

Amiralul a mai afirmat că a vizitat frontiera dintre Columbia şi Venezuela, unde soldaţi americani desfăşuraţi de pe nava medicală USNS Comfort au instalat tabere medicale.

Într-o referinţă aparentă la soldaţi venezueleni, amiralul Craig Faller a spus că a văzut "puşti" care au pierdut 13 kilograme într-un an.

"Toţi sunt slabi, nu au avut niciodată asistenţă medicală, credem că o mare parte a populaţiei se află în acelaşi caz şi credem că populaţia este pregătită pentru un nou conducător", a adăugat el.

Penuria de hrană şi medicamente a constrâns 2,3 milioane de persoane să fugă din Venezuela cu începere din 2015.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade