Solicitarea DNA de urmărire penală a senatoarei Doina Tudor, trimisă ministrului Justiției

Solicitarea DNA de urmărire penală a senatoarei Doina Tudor, trimisă ministrului Justiției

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatoarei Doina Tudor, cercetată într-un dosar de corupție, a fost trimisă ministrului Justiției, a anunțat vineri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Prim-adjunctul procurorului general (...) a transmis ministrului Justiției cererea însoțită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Tudor Doina Anca sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la infracțiunea de luare de mită. Faptele reținute în sarcina acesteia formează obiectul unui dosar al DNA", se precizează într-un comunicat al PÎCCJ transmis AGERPRES.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut joi sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatoarei Doina Tudor , acuzată de complicitate la luare de mită.

Ea este anchetată în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor , la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a fost reținut pentru luare de mită.

DNA precizează că, în perioada martie — mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

"În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății", susțin procurorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

3 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

4 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate

5 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”