Solistul formaţiei Pearl Jam nu a putut susţine un concert din cauză că vocea i-a fost afectată de fumul incendiilor şi de caniculă

Solistul formaţiei Pearl Jam nu a putut susţine un concert din cauză că vocea i-a fost afectată de fumul incendiilor şi de caniculă

„Din cauza circumstanţelor extreme de la ultimul loc în aer liber din afara Parisului (căldură, praf şi fum de la incendii), gâtul solistului nostru Ed Vedder a fost afectat. A fost consultat de medici şi a primit tratament, dar până în prezent, corzile vocale nu şi-au revenit. Aceasta este o ştire brutală şi un moment oribil... pentru toţi cei implicaţi”, au spus muzicienii într-un comunicat.

Următoarele concerte, vineri la Praga şi duminică şi luni la Amsterdam, sunt menţinute pentru moment.

Fumul şi praful afectează calitatea aerului de acolo, după cum a indicat marţi seara Observatorul de calitate a aerului Airparif.

„Există multe niveluri ridicate de particule în Ile-de-France care ar fi legate de această creştere a masei de aer încărcate cu particule de la incendiile din Gironde, cuplate, la o scară locală, cu alte incendii”, a declarat Airparif pentru AFP.

Aceste particule prezente în aer, rezultate în urma arderii, mai mici de 10 şi 2,5 microni, pot provoca tulburări respiratorii şi cardiovasculare, în cazul expunerii îndelungate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...