Solomon: Rachetele Patriot și avioanele sunt taxa haraciului sau taxă de protecție?

Solomon: Rachetele Patriot și avioanele sunt taxa haraciului sau taxă de protecție?

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat, marți, în plenul Camerei Deputaților, că susține declarația președinților celor două Camere, care, în opinia sa, au apărat instituția fundamentală în această țară - Parlamentul - "în fața chiar și a partenerului nostru strategic".

 "Și eu trebuie să spun că am fost revoltat de comunicatul de presă scris de un funcționar din Departamentul de stat al partenerului nostru strategic. Și eu sunt bucuros că cei doi președinți ai Camerelor Parlamentului au apărat instituția fundamentală în țara aceasta în fața chiar și a partenerului nostru strategic. De regulă, cei din dreapta mea au adoptat poziția ghiocelului sau a nevertebratelor în fața unor instituții chiar din țară sau din afară în momentul în care aveau de legiferat ceva", a declarat Solomon, în plen, după ce mai mulți deputați ai Opoziției au cerut în plenul Camerei Deputaților demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al forului legislativ și s-au delimitat de comunicatul pe care acesta l-a dat publicității împreună cu președintele Senatului ca replică la poziția Departamentului de Stat al SUA privind Legile Justiției.

Potrivit lui Solomon, "niciunul dintre cei care au vorbit" nu au urmărit pe intranet dezbaterea din Comisia specială pe legile Justiției, unde sunt consultați toți factorii implicați și "unde se iau decizii chiar mai favorabile procurorilor și judecătorilor decât există în legea de astăzi".

"De unde neobrăzarea celor care au emis acel comunicat din partea Departamentului de stat, nu pot să mi-o explic. Pentru că, dincolo de orice, parteneriatul înseamnă relații între doi parteneri egali, nimeni nu are dreptul să vină să ceară Parlamentului ceva, în afară de poporul român. Dacă poporul român ar fi emis, printr-un referendum, un astfel de punct de vedere, cu siguranță trebuia luat în considerație. În rest, nu putem să nu ne întrebăm dacă la 100 de ani de la Marea Unire am schimbat "Înalta Poartă" între timp cu Moscova și acum cu altă "Înaltă Poartă". Rachetele Patriot și avioanele sunt taxa haraciului sau taxă de protecție? Reveniți-vă odată, stimați colegi!", a încheiat Solomon.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale