Soluţia lui Băsescu prin care președintele poate arunca în aer planul Ciumei Roșii de a bloca prelungirea stării de alertă

Soluţia lui Băsescu prin care președintele poate arunca în aer planul Ciumei Roșii de a bloca prelungirea stării de alertă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a explicat, în direct pe  B1 TV , că şeful statului Klaus Iohannis ar putea emite un decret de stare de urgenţă, în care să stipuleze "exact ce vrea să facă Guvernul în starea de alertă", astfel încât PSD "să rămână cu votul" din Parlament, "dar fără valoare".

"Starea de urgenţă poate fi modelată în funcţie de conţinutul decretului. Exact ce vrea să facă Orban cu starea de alertă, poate să fie scris în decretul preşedintelui pentru stare de urgenţă. Nimeni nu-i dă preşedintelui nişte parametri de descriere a stării de urgenţă, şi-i alege şi îi determină singur", a declarat Băsescu.

Întrebat ce prevederi ar putea cuprinde un astfel de decret prezidenţial, fostul preşedinte a replicat:

"Exact ce vrea să facă Guvernul în starea de alertă, adică încă să nu deschidă restaurantele, să ne oblige să purtăm mască, să nu deschidă şcolile. Exact asta poate să scrie într-un decret pentru stare de urgenţă şi a limpezit treaba. E prea multă discuţie pentru un lucru în care PSD este vulnerabil, pentru că poate să rămână cu votul, dar fără valoare".

Reamintim că preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că, în cazul în care starea de alertă va rămâne în aceeaşi formă ca acum o lună, PSD nu va vota prelungirea ei.

Astfel, Ciolacu a cerut o lege prin care să fie implementate unele măsuri, printre care purtarea măştilor în spaţii închise, redeschiderea spitalelor şi obligativitatea ca cei care vin din zone cu risc epidemiologic să stea în izolare 14 zile şi să fie testaţi la finalul acestei perioade (ceea ce actualmente nu se întâmplă). În plus, liderul PSD a solicitat oprirea achiziţiilor directe de către Guvern.

Şi liderii Pro România, ALDE şi USR au ridicat nemulţumiri legate de prelungirea stării de alertă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...