Sondaj. 70% dintre români ar vota pentru schimbarea definiției familiei în Constituție

Sondaj. 70% dintre români ar vota pentru schimbarea definiției familiei în Constituție

70% dintre români susțin că ar vota „Da” la un nou referendum național pentru modificarea Constituției în sensul refedefinirii familiei drept căsătoria între un bărbat și o femeie, nu uniunea între soți, cum este în prezent, potrivit sondajului Avangarde.

70% dintre români ar vota pentru redefinirea familiei în Constituție FOTO Arhivă

Sondajul pe tema opțiunii referitoare la familia tradițională a fost realizat de Avangarde la comanda Digi24. Întrebați cum ar vota la un posibil viitor referendum privind redefinirea familiei în Constituție, 70% dintre respondenți au votat pentru opțiunea privind familia tradițională. Majoritatea ar fi de acord cu redefinirea în Constituție a familiei drept căsătoria între un bărbat și o femeie. Doar 20% spun că ar vota „nu” la un astfel de referendum”, 7% spun că nu pot aprecia, iar 3% nu au răspuns.

La întrebarea, „Din punctul dvs de vedere, conducerea USR a procedat corect când a eliminat-o pe Elena Lasconi de pe listele pentru alegerile europarlamentare?”, 43% dintre cei chestionați au răspuns „nu”. 16% dintre respondenți sunt de părere că USR a luat decizia corectă, în timp ce 27% au spus că nu pot aprecia, iar 14% nu au răspuns la această întrebare.

Scoasă de pe listă

Elena Lasconi a declarat la începutul acestei luni că a votat „Da” la referendumul pentru familia tradițională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”.

În urma scandalului provocat de această declarație, președintele USR, Cătălin Drulă, i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare.

Metodologie

Barometrul Avangarde a fost realizat în perioada 10-14 noiembrie, pe 800 de subiecți din populația adultă a României, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,5%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?