Sondaj CURS Avangarde: Ponta - 54%, Iohannis - 46% în turul doi

Sondaj CURS Avangarde: Ponta - 54%, Iohannis - 46% în turul doi

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, ar câștiga cu 54% turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în timp ce contracandidatul său, liberalul Klaus Iohannis, ar obține 46%, arată un sondaj CURS Avangarde prezentat luni seară de TVR.

Potrivit cercetării sociologice, peste 46% dintre cei intervievați se declară foarte interesați de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, 37% sunt interesați, 11% puțin interesați iar 6% susțin că nu sunt deloc interesați de scrutinul de duminică.

De asemenea, 57% dintre cei chestionați susțin că sigur vor vota pe 16 noiembrie, 20% declară că probabil vor vota, 16% nu s-au hotărât dacă votează sau nu, 3% spun că cel mai probabil nu își vor exercita dreptul la vot, în vreme ce 4% afirmă că nu vor vota cu siguranță.

Sondajul de calibrare dintre cele două tururi a fost realizat în intervalul 7-9 noiembrie, pe un eșantion de 2.000 de respondenți cu vârsta de peste 18 ani iar marja de eroare este de plus/minus 2,2%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?