Sondaj de aproximativ 2 milioane de lei pentru a afla de ce fug turiștii de România. Explicațiile ministrului Turismului

Sondaj de aproximativ 2 milioane de lei pentru a afla de ce fug turiștii de România. Explicațiile ministrului Turismului

Ministerul Turismului vrea să dea peste 1,7 milioane de lei pentru a afla opinia turiștilor străini despre România, dar și 1,3 milioane de lei pentru un portal Romania Travel, potrivit Digi24. Radu Oprea susține că autoritățile române trebuie să știe clar ce doresc turiștii.

Turiștii străini fug de România FOTO Shutterstock

Trebuie să știm foarte clar care sunt zonele cu potențiali turiști, ce își doresc de la noi", a explicat ministrul Turismului la Digi24.

Ministrul Turismului susține că România are foarte puțini turiști străini și un sondaj pentru a afla motivul trebuie făcut de specialiștii în domeniu.

„Azi, cifrele nu sunt deloc în favoarea noastră. Sunt foarte puțini turiști din străinătate. Lucrurile trebuie făcute profesionist, de cei care se pricep și au studii. Sondajul e o parte a strategiei naționale care a fost pusă în transparență, suntem în dezbatere publică. Săptămâna viitoare ne întâlnim cu Consiliul de brand și Consiliul consultativ pentru turism cu toate asociațiile patronale, doresc ca membrii lor să vină cu contribuții, ca să avem o strategie care să fie susținută de industria HORECA, în folosul turiștilor”, a afirmat ministrul Turismului la Digi24.

Radu Oprea a explicat că există deja un site numit Travel Romania, bugetat de la începutul acestui an, însă implementarea a durat „foarte mult”.

Avem Travel România bugetat la începutul anului, a durat foarte mult – poate a fost și o lipsă de asumare unor decizii în minister – rămâne timp extrarordinar de scurt pentru implementarea acestui site care trebuie să fie cel puțin în engleză și germană cu traducători autorizați și pe program de inteligență artificială în toate celelalte alte limbi străine de circulație internațională. Dacă vrem să facem un lucru bun, da, anumite lucruri pot costa mai mult. E vorba de raport preț-calitate, ce dorim și ce oferim. În documentație se spune că vorbim de toate zonele de interes din România – Delta Dunării, munte, litoral, turism cultural, turism viticol, rute montane”, a explicat ministrul.

Șeful ministerului Turismului a adăugat că turiștii cunosc puține detalii despre România și este necesar un site care să aibă în fiecare limbă toate aceste informații: „Azi avem un singur site în engleză, faptul că nu s-a cheltuit nimic sau s-a cheltuit foarte puțin ne-a adus în acest punct”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?