Sondaj GSSC Avangarde: 59% dintre români consideră că scutul de la Deveselu este un lucru bun pentru România

Sondaj GSSC Avangarde: 59% dintre români consideră că scutul de la Deveselu este un lucru bun pentru România

Mai mult de jumătate dintre români (59%) consideră că scutul anti-rachetă de la Deveselu este pentru ţara noastră un lucru bun, în timp ce 20% cred că este un lucru rău.

Potrivit unui sondaj, la nivel naţional, făcut de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde, 59% dintre respondenţi au spus că este un lucru bun pentru România scutul anti-rachetă de la Deveselu, 20% au spus că este un lucru rău, iar 21% au răspuns că nu ştiu despre ce este vorba. 76% dintre cei întrebaţi au dat răspunsuri valide, iar restul non-răspunsuri.

În cadrul aceluiaşi sondaj, 33% dintre cei chestionaţi au indicat că din punct de vedere al prezenţei militare în România, NATO ar trebui să mărească numărul de militari, 53% au spus că ar trebui să rămână la fel ca acum, iar 14% consideră că NATO ar trebui să micşoreze numărul de militari.

La întrebarea "Credeţi că, în continuare, SUA ar trebui să rămână principalul partener strategic al României?", 74% dintre respondenţi au spus "Da", iar 26% au spus "Nu".

Sondajul mai arată că majoritatea românilor sunt de părere că noul ambasador SUA în ţara noastră, care urmează să vină la Bucureşti având în vedere că lui Hans Klemm îi expiră mandatul în decembrie 2018, ar trebui să susţină în continuare lupta împotriva corupţiei politicienilor declanşată de DNA.

87% dintre cei chestionaţi au indicat că noul ambasador al SUA ar trebui să susţină în continuare lupta împotriva corupţiei politicienilor declanşată de DNA, iar 13% au răspuns că nu.

Studiul a fost realizat, la nivel naţional, prin metoda CATI, în perioada 17 - 20 octombrie, pe un eşantion de 803 subiecţi. Marja de eroare este 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...