Sondaj INSCOP: Cea mai mare vină în cazul bebelușilor din Argeș revine Ministerului Sănătății și DSPA, consideră românii

Sondaj INSCOP: Cea mai mare vină în cazul bebelușilor din Argeș revine Ministerului Sănătății și DSPA, consideră românii

Românii consideră că vina cea mai mare pentru cele întâmplate în cazul bebelușilor din Argeș revine, în ordine, Ministerului Sănătății (19%), Direcției de Sănătate Publică Argeș (18,6%) și spitalelor din județ (16,8%), relevă un sondaj realizat de INSCOP Research, transmis marți AGERPRES.

Sursa foto: inscop.ro

Potrivit sursei citate, 92,6% dintre români au auzit despre despre îmbolnăvirea copiilor/bebelușilor din județul Argeș cu bacteria E.coli (sindromul hemolitic-uremic), în timp ce 5,3% declară că nu au auzit despre acest caz. Procentul nonrăspunsurilor este de 2,1%.

Sondajul mai relevă că 19% dintre români consideră că vina cea mai mare pentru cele întâmplate în cazul bebelușilor o poartă Ministerul Sănătății, 18,6% sunt de părere că de vină este în primul rând Direcția de Sănătate Publică Argeș și 16,8% spitalele din județ.

De asemenea, 8,7% dintre respondenți consideră că vina principală aparține firmei producătoare de lactate din Argeș, 7,6% părinților bebelușilor, iar 4,3% Guvernului. Sondajul mai arată că 2,4% dintre români aleg varianta 'altcineva', 0,9% indică spitalele din București și 0,4% Ministerul Agriculturii, iar 21,3% dintre respondenți nu știu sau nu răspund la întrebare.

Barometrul a fost realizat de INSCOP Research la comanda 'Adevărul' în perioada 21 — 28 martie. Volumul eșantionului a fost de 1.063 de persoane și este reprezentativ pentru populația majoră a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

AGERPRES/(AS — autor: Mirela Bărbulescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...