Sondaj: O majoritate a americanilor sprijină o intervenție militară pentru apărarea Taiwanului

Sondaj: O majoritate a americanilor sprijină o intervenție militară pentru apărarea Taiwanului

O majoritate a americanilor ar sprijini o intervenţie militară a Statelor Unite pentru a apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze, arată un sondaj publicat miercuri de Fundaţia Eurasia Group.

FOTO Shutterstock

Sondajul, realizat în perioada 28 august - 6 septembrie pe un eşantion de 1.000 de americani cu drept de vot, indică faptul că 18% din americani ar fi „ferm” favorabili unei intervenţii de susținere a Taiwanului, în timp ce 42% ar fi „mai degrabă favorabili”.

Taiwanul se află sub o presiune militară şi politică în creştere din partea Chinei, care consideră această insulă drept o provincie a sa pe care încă nu a reuşit să o reunifice cu partea continentală a ţării după războiul civil chinez în 1949, transmite AFP, potrivit Agerpres .

Liderul de la Casa Albă, democratul Joe Biden, a declarat public că ar susţine desfăşurarea de forţe americane pentru a apăra Taiwanul.

Dintre americanii intervievaţi, cei care se declară republicani sunt mai susceptibili să sprijine „ferm” o intervenţie a Statelor Unite în apărarea Taiwanului, relevă sondajul făcut public de Fundaţia Eurasia Group.

În privinţa Ucrainei, alegătorii americani democraţi sunt mai entuziaşti decât republicanii în privinţa unui sprijin puternic al Statelor Unite.

Pe de altă parte, 77% dintre cei intervievaţi afirmă că susţin eforturile diplomatice menite să împiedice regimul de la Teheran să se doteze cu arma nucleară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat