Sondaj. PSD, favorit în Capitală, urmat umăr la umăr de PNL și USR. Cum e văzut mandatul lui Nicușor Dan

Sondaj. PSD, favorit în Capitală, urmat umăr la umăr de PNL și USR. Cum e văzut mandatul lui Nicușor Dan

29% dintre cei chestionaţi în cadrul unui sondaj CURS, realizat în Bucureşti, afirmă că ar vota cu PSD la alegerile locale, în timp ce 17% spun că ar vota cu PNL şi tot atâţia cu USR. Mai mult de jumătate dintre respondenţi au o părere proastă despre activitatea primarului general.

Aproape o trieme dintre bucurești ar pune ștampila pe PSD FOTO Inquam Photos

În ceea ce priveşte intenţia de vot la alegerile locale , dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, 29% ar vota cu PSD, 17% ar vota cu PNL şi acelaşi procent declară că ar merge pe mâna USR. AUR ar fi votat de 15% dintre cei chestionaţi, urmat de PMP, care ar fi votat de 5%.

Următoarele două partide sunt formațiuni mai puțin cunoscute, adică Partidul Umanist Social Liberal (fondat de Dan Voiculescu), care are o intenție de vot de 4%, și SOS, formațiunea din care face parte senatoarea Diana Șoșoacă, cu 3%. Formațiuni ca REPER (Dacian Cioloș), Forța Dreptei (Ludovic Orban) și Pro România (Victor Ponta)

Principalele probleme

Aproape o treime dintre respondenţi (28%), indică traficul ca fiind principala problemă a Bucureştiului, în timp ce pentru 21% principala problemă este legată de încălzire şi apă caldă. Acestea sunt urmate, în ordine, de poluare (11%), drumuri (9%), starea spitalelor li curîţenia cu câte 6%, diverse probleme sociale (4%).

68% dintre cei chestionaţi consideră că România se îndreaptă mai degabă într-o direcţie greşită, în timp ce 23% consideră că se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie bună. Procentele sunt comparabile şi în ceea ce priveşte Capitala - 61% cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită, iar 27% cred că direcţia este mai degrabă bună.

Aproape jumătate dintre cei chestionaţi, 46%, consideră că activitatea primarului general este proastă, iar 11% o consideră foarte proastă, în timp ce 30% o consideră bună, iar 9% o apreciază ca „foarte bună”.

Tradițional, cu societate CURS lucrează liberalii și social-democrații. Potrivit informațiilor „Adevărul”, niciuna din cele două formațiuni nu-și asumă paternitatea comandării acestui studiu privind imaginea de moment din Capitală.

Până în prezent, și-au manifestat intenția de a candida pentru funcția de primar doar Gabriela Firea, susținută de PSD, dar și Nicușor Dan, care are ca sprijin solid pentru moment doar Forța Dreptei. În schimb, relația acestuia este din ce în ce mai proastă cu PNL-ul, în timp ce cu USR colaborează punctual.

Metodologia

Sondajul a fost realizat în perioada 19 - 28 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 1.012 respondenţi, votanţi de 18 ani şi peste, rezidenţi în Bucureşti. Datele au fost culese faţă în faţă, la domiciliul respodenţilor. Marja maximă de eroare este de 3,1%

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep