Sondaj: Românii ar alege să rămână în Uniunea Europeană

Sondaj: Românii ar alege să rămână în Uniunea Europeană

Un sondaj realizat de Avangarde, la comanda G4Media, arată că 70% dintre români ar vota pentru rămânerea României în Uniunea Europeană, rezultatele arătând însă și o încredere scăzută față de liderii europeni, dar și de instituțiile europene.

FOTO Shutterstock

Potrivit datelor unui sondaj Avangarde, la comanda G4Media, 69% dintre respondenți sunt de părere că România s-ar dezvolta mai bine ca parte a UE, iar alți 13% susțin că în afara Uniunii Europene.

70% dintre români ar vota pentru rămânerea României în Uniunea Europeană, în prezent, în cazul unui referendum și doar 13% ar vota pentru ieșire, în timp ce alți 12% declară că nu sunt hotărâți, potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la comanda G4Media .

De asemenea, potrivit sursei citate, datele sondajul mai arată că liderii UE nu se bucură de multă încrededere în rândul românilor.

Încredere scăzută în liderii europeni

În ceea ce privește îcrederea în liderii europeni, datele furnizate de sondaj arată rezultate negative mai mari decât cele pozitive în privința șefilor instituțiilor europene, dar și a unor lideri importanți din mai multe state europene

Astfel, 46% dintre respondenți au răspuns că mai degrabă nu au încredere în șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, 29% răspunzând că mai degrabă au încredere.

Doar 13% dintre respondenți au răspuns că au încredere în președintele Consiliului European, Charles Michel, în timp ce 35% au răspunsă că mai degrabă nu au încredere.

De asemene, în cazul președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, 12% au răspuns că mai degrabă au încredere, față de alți 32%, care au răspuns că mai degrabă nu au încredere în șefa Legislativului european.

De altfel 47% dintre respondenți au arătat că sunt de părere că Parlamentul European este cea mai importantă instituție europeană, 18% indicând Comisia Europeană și doar 12% Consiliul European.

În privința președintelui Franței, Emmanuel Macron, 22% dintre respondenți au răspuns că ar avea încredere, în timp ce alți 52% că nu, iar în cazul Cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, 20% au răspuns că au încredere, iar alți 47% că nu. De asemenea, pentru premierul Olandei doar 10% au spus că au încredere, iar alți 51% au spus că nu au încredere.

Totodată, întrebați dacă liderii europeni fac tot ce pot pentru binele Uniunii Europene, 55% au răspuns că mai degrabă da, în timp ce alți 26% au răspuns că mai degrabă nu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...