Sondaj: Trei partide ar accede în viitorul Parlament de la Chișinău. PAS conduce topul

Sondaj: Trei partide ar accede în viitorul Parlament de la Chișinău. PAS conduce topul

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va lua 24,1 % dintre sufragii, fiind urmat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și formațiunea Șor, scoasă în afara legii, cu 13,4 % și, respectiv, 8,6 %, potrivit rezultatelor sondajului Institutului de Politici Publice (IPP) de la Chișinău.

Trei partide ar accede în Parlamentul de la Chișinău. FOTO: IPN

Același sondaj mai arată că PAS se bucură și de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor, astfel 9,4 % dintre respondenți susțin că au foarte multă încredere în formațiunea de guvernământ. Pe locul doi este PSRM, cu o cifră de 7, 0 %. Cel de-al treilea loc este ocupat de fosta formațiune pro-rusă Șor, condusă de Ilan Șor, și în același timp partidul Renaștere care ar fi controlat acum de politicianul fugar, având un număr de 6,8 %.

Maia Sandu, politicianul cu cea mai mare încredere din partea moldovenilor

În ceea ce privește încrederea cetățenilor în personalitățile politice, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este în capul listei, cu o cifră de 19, 6 %. Celelalte două poziții le revin lui Igor Dodon secretar executiv al PSRM și lui Ilan Șor politician fugar. Prin urmare, Dodon are încrederea a 6,9 % din moldoveni, iar Șor - a 3,7 % dintre locuitori.

Lidera de la Chișinău este favorită și în cazul unui scrutin prezidențial, mai arată cercetarea sociologică. Mai exact, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova, pentru Maia Sandu ar vota 29, 4 % dintre alegători. Fostul șef de stat, actual socialist, Igor Dodon, ar acumula 18,1 % din voturi, iar primarul Chișinăului, Ion Ceban ar avea 5,6 % dintre sufragii.

Sondajul a fost realizat în lunile iulie-august pe un eșantion de 1200 de persoane din 85 de localități ale Republicii Moldova, cu excepția regiunii transnistrene. Acesta are o marjă de eroare de ± 3%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat