SONDAJ: Unu din trei germani se teme de izbucnirea unui RĂZBOI între Rusia și Ucraina

SONDAJ: Unu din trei germani se teme de izbucnirea unui RĂZBOI între Rusia și Ucraina

Unu din trei germani este ingrijorat in ceea ce priveste tensiunile dintre Vest si Rusia impotriva Crimeei, Ucrainei si Siriei si ca asta ar putea conduce la un conflict militar, arata un studiu realizat de Forsa, potrivit Reuters. 41% dintre cei chestionati cred ca relatiile dintre Rusia si Vest sunt slabe, 51% cred ca sunt bune si doar 6% cred ca sunt foarte bune.

Studiul arata ca 32% din 2.504 de germani chestionati sunt de parere ca razboiul dintre Rusia, Europa si aliatii sai din SUA ar putea incepe oricand. Totusi, 64% dintre cei chestionati au declarat ca nu au impartasit aceste temeri.

Temerile legate de razboi sunt ridicate in Germania, o tara sensibila la tensiuni si care ar putea duce la conflicte, in urma dezastrelor provocate de cel de-al Doilea Razboi Mondial si ruperea natiunii in doua: Germania de Est si Germania de Vest, exact ca in timpul Razboiului Rece.

Studiul a scos la iveala si sustinatorii partidului Alternativei de extrema-dreapta pentru Germania (AfD), care sunt foarte ingrijorati. 63% dintre acestia au delcarat pentru Forsa ca razboiul ar putea izbucni.

Cancelarul german Angela Merkel s-a intalnit saptamana trecuta cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin si presedintele francez Francois Hollande pentru a discuta despre Siria si Ucraina.

Acestia l-au presat pe Putin sa ia o pauza in ceea ce priveste loviturile aeriene asupra rebelilor din Siria si sa stopeze bombardamentul "criminal" al civililor. Acestia au mai spus ca discutiile pe patru cai pentru a pune capat violentelor din Ucraina au facut un progres.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii