Sondajul INSCOP confirmă că PSD nu crește

Sondajul INSCOP confirmă că PSD nu crește

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda Pro România, dacă duminica aceasta ar fi organizat un scrutin, Partidul Naţional Liberal ar fi opţiunea la vot a 26,1% din populaţie, fiind în topul preferinţelor electorale ale românilor.

Pe locul al doilea se află PSD-ul, la o distanţă de aproape 10 procente în urma PNL, cu 17,5% din intenţia de vot a românilor. Locul 3 este ocupat de Alianţa USR-PLUS cu doar 7,1%, iar pe locul patru se clasează Pro România cu 6,3%.

Potrivit sondajului, doar 4 partide ar trece pragul parlamentar, liberalii conducând detaşat în clasament. PNL, PSD, USR-PLUS şi Pro România sunt singurele formaţiuni politice care depăşesc pragul pentru intrarea în Parlament.

Acelaşi sondaj plasează UDMR, ALDE şi PMP sub pragul necesar. Concret, UDMR vine cotată cu 4,2% din intenţia de vot a populaţiei, ALDE are 2,6% în vreme ce PMP 2,4%. O pondere de 0,5% din cei chestionaţi ar vota cu alt partid, iar 1,5% ar opta pentru independenţi. Dintre respondenţi, 13,6% au recunoscut, totuşi, că încă nu s-au hotărât, iar 5,9% susţin că nu merg la vot. Alţi 12,3% au optat pentru varianta „nu ştiu / nu răspund”.

În cazul în care variabilele de genul „nu m-am hotărât” sau „nu ştiu / nu răspund” sunt eliminate, situaţia se schimbă la nivel de procente: PNL ajunge să fie cotat cu intenţie de vot de 38,5%, urmat de PSD cu 25,8%, Alianţa USR-PLUS cu 10,2%, Pro România cu 9,4%, UDMR cu 6%, PMP cu 3,5%, respectiv ALDE cu 3,6%. Opţiunea „alt partid” a fost aleasă de 0,7% dintre respondenţi, în timp ce 2,2% ar merge pe mâna unui candidat independent.

Sondajul a fost realizat în perioada 15 şi 20 mai la comanda Pro România şi are o eroare maximă admisă a datelor de 2,9%, informează  B1TV .


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...