Sony susţine că deţine tehnologia pentru a produce roboţi umanoizi. Ce-l oprește pe gigantul japonez

Sony susţine că deţine tehnologia pentru a produce roboţi umanoizi. Ce-l oprește pe gigantul japonez

Compania japoneză de produse electronice şi divertisment Sony Group a declarat marţi că deţine tehnologia necesară pentru a produce rapid roboţi umanoizi odată ce este identificat modul în care aceştia pot fi utilizaţi în mod eficient, transmite Reuters.

FOTO: Shutterstock

„În ceea ce priveşte tehnologia, mai multe companii din lume, inclusiv aceasta, deţin suficientă tehnologie acumulată pentru a-i produce rapid, odată ce devine clar care mod de utilizare este promiţător”, a declarat pentru Reuters Hiroaki Kitano, director tehnic la Sony, notează Agerpres.

„Cheia o reprezintă dezvoltarea punerii în practică”, a spus Kitano.Sony a lansat un câine robot numit Aibo în urmă cu mai bine de peste două decenii. A vândut aproximativ 150.000 de unităţi din Aibo din 1999 până în 2006 şi a lansat o versiune avansată în 2018, din care au fost vândute aproximativ 20.000 de unităţi în primele şase luni.

Roboţii umanoizi sunt în dezvoltare de zeci de ani de către companiile Honda Motor şi Hyundai Motor, iar în septembrie directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a prezentat prototipul robotului său umanoid Optimus.

Compania lui Musk are în plan implementarea a mii de roboţi în fabricile sale, cifră care se va extinde în cele din urmă la milioane, în toată lumea.

Kitano a declarat că Sony, care beneficiază de expertiză în tehnologia audiovizuală şi de un bogat conţinut de divertisment, inclusiv muzică şi jocuri video, este bine poziţionată pentru a juca un rol major în metavers sau în lumi virtuale imersive.

Metaversul este un termen vag ce încapsulează ideea că oamenii vor petrece mai mult timp în medii simulate online. În timp ce acest concept evoluează, cuvântul „metavers” a devenit la modă în briefinguri şi un motor în alocarea resurselor.

„În ceea ce priveşte metaversul, nu e ca şi cum oamenii ar veni acolo doar pentru că ai creat un spaţiu. Conţinutul este cel care clădeşte sau distruge metaversul”, a adăugat Kitano

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”