Soprana rusă Anna Netrebko condamnă războiul din Ucraina şi se distanţează de Putin

Soprana rusă Anna Netrebko condamnă războiul din Ucraina şi se distanţează de Putin

Soprana rusă Anna Netrebko, care a pierdut numeroase spectacole ca urmare a susţinerii sale cunoscute a lui Vladimir Putin, a condamnat miercuri în mod "expres" războiul provocat de invazia Ucrainei de către Rusia şi a asigurat că de abia îl cunoaşte pe preşedintele ţării sale, relatează EFE.

"Condamn în mod expres războiul împotriva Ucrainei iar gândurile mele se îndreaptă spre victimele acestui război şi familiile lor. Poziţia mea este clară. Nu sunt membră a niciunui partid politic şi nici nu sunt afiliată vreunui conducător al Rusiei", notează soprana într-un comunicat difuzat de avocatul său în Germania.

Solista, care la sfârşitul lunii februarie a cerut încetarea războiului, a fost mai explicită şi mai clară în afirmaţiile sale, subliniind inclusiv că regretă că unele "acţiuni sau declaraţii ale sale au putut fi greşit interpretate".

"De fapt, nu m-am întâlnit cu preşedintele Putin decât de puţine ori în viaţa mea, în principal în contextul ceremoniile de decernare a premiilor pentru arta mea, sau în deschiderea Jocurilor Olimpice", a explicat ea.

Netrenko a ţinut să precizeze că nu a primit sprijin financiar de la guvernul rus şi că plăteşte impozitele în Austria, ţară unde rezidă şi a cărei naţionalitate o deţine din 2006.

"Îmi iubesc ţara natală, Rusia, şi lupt exclusiv pentru pace şi unitate prin arta mea", a spus soprana rusă, care a anunţat că la sfârşitul lunii mai îşi va relua reprezentaţiile, după pauza anunţată la începutul acestei luni, pe motiv că "nu era momentul potrivit pentru a face muzică".

Înainte de acest anunţ, Netrebko şi-a anulat fără explicaţii mai multe spectacole La Scala din Milano, după ce teatrul italian l-a concediat pe dirijorul rus Valeri Guerguiev pentru a nu fi condamnat invazia rusă din Ucraina.

Opera de stat Bavareză şi Metropolitan Opera din New York au anulat reprezentaţiile lui Netrebko, înţelegând că solista nu se delimitează suficient de Putin.

Musikverein din Viena, unde se desfăşoară celebrul Concert de Anul Nou, a asigurat marţi că în actualele împrejurări nu intenţionează să o invite pe Netrebko să cânte.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…