Sora jandarmului filmat lovind un bătrân la protestul din Bucureşti, condamnată penal pentru că a bătut un elev. Tânăra este nora şefului filialei PSD Padina

Sora jandarmului filmat lovind un bătrân la protestul din Bucureşti, condamnată penal pentru că a bătut un elev. Tânăra este nora şefului filialei PSD Padina

Burnel Mihaela Burnel, sora jandarmului anchetat de superiori pentru lovirea manifestanţilor din Piaţa Universităţii, a fost cercetată şi condamnată penal pentru purtare abuzivă, după ce a lovit un elev de clasa a VI-a în timpul orei de geografie. Mihaela Burnel este nora liderului PSD Padina, scrie Adevărul.

Profesoara Mihaela Burnel avea atunci 25 de ani, preda geografia la Şcoala din localitatea buzoiană Padina, anul şcolar 2014-2015 fiind cel de-al doilea an în care se afla la catedră. În timpul unei ore, i-a aplicat o corecţie fizică, în faţa celorlaţi copii, unui elev care se plimba prin clasă. După ce au aflat ce i s-a întâmplat fiului lor, părinţii au mers la unitatea de învăţământ pentru a vorbi cu cadrul didactic, însă acesta plecase. Părinţii copilului au sunat la 112, în ziua următoare, pentru a solicita o ambulanţă, întrucât copilul se simţea rău.

După vizita la spital de unde au obţinut şi un certificat medico-legal, părinţii au mers la Poliţie şi au depus o plângere împotriva profesoarei Mihaela Burnel, sora jandarmului anchetat de superiori pentru comportament abuziv în timpul protestelor care au avut loc la Bucureşti pe 20 ianuarie.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele a trimis-o în judecată pe profesoară, iar instanţa a condamnat-o, pe 28 septembrie 2016, la 6 luni închisoare cu suspendarea executării şi un termen de supraveghere de doi ani în luna septembrie a anului 2016, pentru purtare abuzivă.

Hotărârea a rămas definitivă pe 25 noiembrie 2016, când Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondat apelul Mihaelei Burnel. Cu toate acestea, profesoara a continuat să predea la şcoala din Padina.

”În baza disp.art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul BURNEL MIHAELA, împotriva sentinţei penale nr.89/28 septembrie 2016 pronunţată de Judecătoria Pogoanele. În temeiul disp.art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă apelanta - inculpată la 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Dispune plata sumei de 195 lei, onorariu avocat din oficiu pentru intimata - persoană vătămată Bălan Daniel Iulian, din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 25 noiembrie 2016.”

Mihaela Burnel este nora şefului PSD Padina, Frăţilă Burnel, un important proprietar de terenuri agricole din zona Bărăganului. Informaţiile sunt confirmate de primarul comunei Padina, care spune însă că, în continuare, are o părere bună despre jandarmul care a ajuns în mijlocul unui scandal imens, după ce a fost filmat bătând protestatari. ”A fost un elev bun, la fel şi sora lui, au muncit, au avut ambiţie şi ajuns la facultate”, spune Ionel Chiriţă, primarul din Padina.

Răducu Șerban, jandarmul care a dat cu pumnul în protestatari, este comandantul Detaşamentului Acţiuni Speciale din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş”, unitate de elită a Jandarmeriei Române. Și este căpitan! De asta încearcă să-l acopere! Ne miram noi ca lui Dragnea să-i trimită la DNA un agarici, să-i țină spatele! Șeful Jandarmeriei ar trebui demis urgent. Și sclăvelul ăla de purtător de cuvânt, care minte cu nesimțire de două zile!

Detaşamentul Acţiuni Speciale din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” este comandat de căpitanul Răducu Şerban. Brigada Specială acționează pentru prevenirea şi combaterea criminalității organizate, execută misiuni de intervenție antiteroristă şi este responsabilă de restabilirea ordinii publice, atunci când aceasta este grav tulburată. Militarii sunt specializaţi ca lunetişti, paraşutişti, scafandri şi alpinişti și au o vastă experienţă în misiuni internaționale desfășurate în teatrele de operații sub egida ONU, NATO și a Uniunii Europene.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…