Sorana Cîrstea a ratat o șansă imensă la aproape 34 de ani: detaliul evidențiat după eliminarea de la Doha

Sorana Cîrstea a ratat o șansă imensă la aproape 34 de ani: detaliul evidențiat după eliminarea de la Doha

Simona Halep (32 de ani) a încheiat socotelile cu sportul de performanță de un an și jumătate, însă, în continuare, rămâne cea mai mediatizată jucătoare de tenis din România. De înțeles într-un fel, având în vedere performanțele istorice pe care le-a obținut și la care, foarte probabil, nu vom mai ajunge în următorii mulți ani.

Sorana Cîrstea, născută pe 7 aprilie 1990

Aflată în umbra Simonei și acum, așa cum s-a întâmplat în toată cariera ei, Sorana Cîrstea (33 de ani) merită, totuși, o apreciere mai mare. Pentru că într-un moment în care niște puștoaice de 16-19 ani fac legea în circuitul WTA, „Sori“ rezistă în elită. Chiar dacă va implini 34 de ani pe data de 7 aprilie, Cîrstea ocupă, la ora actuală, locul 22 în lume. În acest moment, doar o singură jucătoare mai vârstă e în fața Soranei în clasamentul mondial. Vorbim despre cehoaica Petra Kvitova, născută pe 8 martie 1990.

De remarcat că Sorana nu doar că rămâne în elita tenisului feminin, dar a fost aproape de a atinge cea mai bună clasare din cariera ei de până acum! Pe 12 august 2013, ea a ocupat locul 21 WTA. Dacă ar fi avut un parcurs lung în această săptămână, la Doha, Cîrstea putea depăși locul 21 sau măcar să-l atingă încă o dată.

Clasamentul live, actualizat în timp real, ne arată că, în acest moment, „Sori“ e la doar 147 de puncte de locul 21, ocupat de franțuzoaica Caroline Garcia. Și la 319 puncte de locul 20, ocupat de ucraineanca Elina Svitolina. Așadar, nu e chiar imposibil ca Sorana să aibă pe viitor această șansă ratată la Doha acum. Cu o precizare importantă: în luna martie, românca se va afla sub o presiune uriașă a clasamentului. Și, dacă nu-și va îmbunătăți radical forma sportivă, va suferi o prăbușire dură în ierarhia WTA, după cum Adevărul a explicat aici.

3

victorii în opt meciuri a obținut Sorana Cîrstea în acest sezon. La Doha, ea a fost eliminată în turul II: 1-6, 1-6 cu Iga Swiatek (1 WTA).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat