Sorana Cîrstea, „citită“ perfect de antrenorul ei: Marea problemă pe care a rezolvat-o Thomas Johansson

Sorana Cîrstea, „citită“ perfect de antrenorul ei: Marea problemă pe care a rezolvat-o Thomas Johansson

Sorana Cîrstea trăiește cea mai bună lună în circuitul WTA, de când și-a făcut debutul aici, în 2006! Nu e o exagerare, ci o realitate demonstrată de Adevărul aici, cu o statistică din care reiese exact acest lucru. Iar la 33 de ani, „Sori“ e aproape de o performanță pe care n-a realizat-o până în acest punct al carierei sale, după cum Adevărul a explicat aici.

Thomas Johansson

Și, totuși, care e secretul acestei transformări, în cazul unei sportive care va împlini 33 de ani, în luna aprilie? Sorana a spus deja că reglajele necesare pentru obținerea unor rezultate, precum cele de la Indian Wells și Miami, au fost făcute de suedezul Thomas Johansson (48 de ani). Adică, de antrenorul pe care l-a angajat, în octombrie 2022.

Aflat în Miami, alături de eleva ei, Johansson a fost abordat de trimisul Digi Sport în SUA, Gabriel Morariu. Cu acest prilej, antrenorul a explicat ce a schimbat / îmbunătățit la Sorana, în ultimele cinci luni.

Ce a declarat Thomas Johannson?

*Pe teren, Sorana Cîrstea poate deveni emotivă. Pentru ea, nu e vorba despre loviturile în sine, ci e vorba de a încerca să se calmeze un pic pe teren și să citească jocul mai bine, ceea ce face foarte bine acum.

*Sunt foarte fericit de progresele ei. A jucat bine tot anul, chiar dacă rezultatele n-au fost mereu acolo. A jucat foarte bine și la antrenamente a dat totul. Dar cu toții știm că tenisul e un sport al încrederii. Când ajungi să ai încredere, e o altă poveste. În afara terenului, e foarte calmă, relaxată. Nu există probleme, putem repara orice. O fată foarte generoasă.

*E una dintre cele mai drăguțe persoane pe care le-am întâlnit. Pe teren, devine emotivă și aduce probleme pe care doar ea le vede. E ca și când doi oameni se uită împreună la un film și văd două filme diferite. Devine însă mult mai bună, mai profesionistă. Citește jocul mult mai bine acum.

Miami Open 2023, semifinale

*Cîrstea (74 WTA) – Kvitova (12 WTA)

Se va juca, vineri seară, de la ora 22.00.

*Rybakina (7 WTA) – Pegula (3 WTA)

7-6, 6-4

Finala probei feminine a fost programată pentru sâmbătă, 1 aprilie. Cel mai probabil, meciul se va disputa de la ora 22.00, ora României. Digi Sport 2 transmite Miami Open, proba feminină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA