Sorana Cîrstea e „Cenuşăreasa” din Miami. Distincția oficială acordată de WTA

Sorana Cîrstea e „Cenuşăreasa” din Miami. Distincția oficială acordată de WTA

Site-ul oficial al WTA a acordat mai multe distincții după încheierea turneului de la Miami, acolo unde Sorana Cîrstea a ajuns până în semifinale. Românca a fost desemnată "Cenuşăreasa" turneului, având în vedere perioada de 10 ani trecută de la ultima prezenţă în careul de aşi într-un turneu WTA 1000.

Sorana Cîrstea i-a impresionat pe oficialii WTA. Foto Getty images

Românca mai fusese o singură dată atât de sus într-o competiţie WTA 1000, în 2013, când era învinsă în finala de la Rogers Cup de Serena Williams. Acum, într-un material al superlativelor de la Miami, jucătoarea de 32 de ani din Târgovişte a primit premiul "Cenuşăreasa turneului", din partea WTA.

"Sorana Cîrstea a impresionat, ajungând în a doua semifinală de WTA 1000 din carieră. Această performanţă a venit la aproape 10 ani distanţă de la turneul de la Toronto. În termeni de tenis, această perioadă e o eternitate ", notează siteul oficial al WTA.

Alte distincții acordate de WTA

Cea mai bună performanţă: Petra Kvitova, în tie-breakul din finala cu Elena Rybakina, încheiat cu 16-14 (a durat 22 de minute).

Cea mai neaşteptată performanţă: Ekaterina Alexandrova, care pierduse în primul tur la Indian Wells. În Florida, rusoaica a fost la un pas de semifinale, după ce a trecut pe traseu de Taylor Townsend, Belinda Bencic sau Bianca Andreescu.

Cel mai bun debut: Martina Trevisan a fost la prima sa prezenţă la Miami, iar parcursul ei a fost excelent, ajungând până în sferturile de finală. Ea a impresionat în special în partida cu Ostapenko, de care a trecut cu 6-3, 6-2, înainte de a fi eliminată din competiţie de Rybakina.

Pegula, cea mai bună recuperare

Cea mai bună recuperare: Jessica Pegula a salvat două mingi de meci contra Anastasiei Potapova, în sferutir, pentru a câştiga în tie-breakul decisivului, într-o partidă care s-a terminat după 1:30 noaptea.

Cel mai încurajator parcurs: Varvara Gracheva este locul 54 WTA şi a trebuit să joace calificări pentru a fi prezentă pe tabloul principal. Ea a avut o prestaţie extrem de solidă în Florida, trecând, printre altele, de Ons Jabeur, locul 4 WTA. A pierdut greu, în cele din urmă, în optimi, la Kvitova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…