Sorana Cîrstea e în semifinale la Catalonia Open și se apropie vertiginos de Simona Halep

Sorana Cîrstea e în semifinale la Catalonia Open și se apropie vertiginos de Simona Halep

Sorana Cîrstea s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului de tenis WTA 125 de la Reus (Spania), dotat cu premii totale de 100.000 de euro, după ce a dispus de jucătoarea americană Caty McNally cu 6-2, 6-2.

Sorana Cîrstea e în formă maximă. Foto EPA EFE

Cîrstea (33 ani, 44 WTA), a doua favorită a competiţiei, a obţinut o victorie facilă, după doar 68 de minute. A avut 5-0 în primul set, pe care l-a câştigat cu 6-2. McNally (21 ani, 69 WTA), cap de serie numărul şapte, a început setul secund cu dreptul, dar apoi românca a luat patru ghemuri la rând, impunându-se tot cu 6-2.

Sorana Cîrstea va juca a doua semifinală a sezonului, după ce a ajuns în penultimul act și la turneul WTA 1000 de la Miami, la sfârșitul lunii martie. Turneul Catalonia Open, desfășurat la Reus, face parte dintr-o categorie inferioară, dar oferă o bună oportunitate de pregătire pe zgură în vederea Italian Open (Roma) și French Open.

E la 160 de puncte în spatele Simonei Halep

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 5.222 de euro şi 57 de puncte WTA. În penultimul act, românca o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Lauren Davis (56 WTA), a treia favorită, şi jucătoarea columbiană Camila Osorio (115 WTA).

Totodată, Sorana a revenit în Top 40 WTA, acolo unde nu a mai fost din octombrie 2022, făcând un salt de șase poziții în clasamentul live. Sportiva din Târgoviște e pe locul 38 și se află la 160 de puncte de Simona Halep, care a coborât pe poziția 30, fiind suspendată în urma cazului de dopaj. Cel mai bine clasată dintre sportivele noastre e Irina Begu – locul 27 în lume -, cu 1433 de puncte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...