Sorana Cîrstea, explicația unei prăbușiri în 2023: Cifrele scot în evidență marea ei problemă

Sorana Cîrstea, explicația unei prăbușiri în 2023: Cifrele scot în evidență marea ei problemă

În absența Simonei Halep (31 de ani), suspendată pentru dopaj, mulți au așteptat ca Sorana Cîrstea (32 de ani) să preia ștafeta și să devină jucătoarea din România cu cel mai bun clasament WTA. Mai ales că „Sori“ a avut rezultate decente, anul trecut, și s-a aflat pe 45 WTA, în ultima ierarhie din 2022. Din păcate, în loc să asistăm la ascensiunea Soranei, vedem acum prăbușirea ei în clasamentul mondial, după cum Adevărul a arătat aici.

Sorana Cîrstea s-a aflat pe locul 21 în lume, în cel mai bun moment al carierei, în august 2013.

De ce însă Cîrstea, o sportivă promițătoare când a apărut în circuitul WTA, ratează, periodic, șansa de a-și valorifica potențialul? Explicația, pe scurt, constă în faptul că avem de-a face cu o jucătoare inconstantă. Ceea ce reiese și din rezultatele ei. Ca să vedem când a legat Cîrstea cele mai multe victorii, trebuie să ne întoarcem foarte mult în timp. Mai precis, în mai 2021! Atunci, românca a avut un șir de patru meciuri câștigate pe zgura de la Strasbourg. Și s-a oprit doar în finală, în fața lui Krejcikova, cea care avea să câștige French Open, două săptămâni mai târziu.

În rest, cele mai bune perioade recente ale Soranei în circuitul feminin au inclus doar serii de câte trei victorii, după cum se poate vedea mai jos:

*Mai – iunie 2021 / Fench Open: S-a oprit în Optimi, după un meci cu Tamara Zidansek.

*Ianuarie 2022 / Australian Open: S-a oprit în optimi, după un meci cu Iga Swiatek.

*Martie 2022 / Lyon: A pierdut în semifinale, cu Dayana Yastremska.

*Aprilie 2022 / Istanbul: A pierdut în semifinale, cu Veronika Kudermetova.

*Iunie 2022 / Birmingham: S-a oprit în semifinale, cu Zhang Shuai.

În actuala stagiune, Cîrstea a pornit bine, câștigând trei din primele ei patru partide. Apoi însă, a intrat într-o criză profundă de rezultate și, în acest moment, are cinci înfrângeri în ultimele șase meciuri!

Pe fondul acestei situații, Sorana a devenit doar a patra româncă din clasamentul mondial, dacă ne uităm pe ierarhia live, actualizată în timp real. Aici, „Sori“ se află după Halep (18 WTA), Begu (36 WTA) și Ana Bogdan (56 WTA), cea care tocmai a reușit un salt spectaculos, după cum Adevărul a explicat aici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”