Sorana Cîrstea, la pământ înainte de French Open: Cifrele sale arată o situație extrem de tristă

Sorana Cîrstea, la pământ înainte de French Open: Cifrele sale arată o situație extrem de tristă

Sorana Cîrstea (33 de ani) a urcat până pe locul 31 WTA, în clasamentul publicat astăzi, însă această ierarhie nu spune întreaga poveste, în cazul jucătoarei din România. Pentru că, după o „dublă“ impresionantă pe finalul sezonului de hard, Indian Wells – Miami, trecerea pe zgură n-a fost de bun augur pentru „Sori“.

Cîrstea și-a început parcursul pe covorul roșu, cu o eliminare în turul II, la Madrid. Ce-i drept, acolo a învins-o Sabalenka, a doua jucătoare a lumii, la ora actuală. Într-o tentativă de a se obișnui cu jocul pe zgură, Sorana s-a înscris apoi la un turneu mic, Challenger-ul de la Reus. Pe care, firește, l-a câștigat, având în vedere că adversarele ei s-au numit Bolsova Zadoinov (131 WTA), Schmiedlova (98 WTA), McNally (54 WTA), Davis (58 WTA) și Mandlik (118 WTA). Din păcate, cele cinci partide de la Reus n-au îmbunătățit jocul lui Cîrstea pe zgură.

Revenită la o întrecere de categoria WTA 1000, la Italian Open, românca a fost învinsă, din nou, după al doilea meci: 3-6, 6-3, 2-6 cu Ostapenko (17 WTA). Într-o tentativă disperată de a se redresa, înainte de French Open, Sorana s-a dus, la Strasbourg. Adică, la un turneu unde, în 2021, juca finala, pierdută cu Barbora Krejcikova.

De această dată, din păcate, parcursul lui Cîrstea s-a încheiat foarte repede, după primul meci: 6-7, 5-7 cu franțuzoaica Clara Burel (122 WTA). Ceea ce înseamnă că „Sori“ va aborda French Open, de săptămâna viitoare, cu un joc destul de slab pe zgură, singura ei speranță fiind ca lucrurile să se redreseze, pe parcurs, la Paris.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...