Sorana Cîrstea, prima reacție după postarea care a aruncat în aer social media. Cum i-a răspuns lui CTP

Sorana Cîrstea, prima reacție după postarea care a aruncat în aer social media. Cum i-a răspuns lui CTP

Sorana Cîrstea a explicat, pe larg, mesajul pe care l-a postat în timpul turneului de la Wimbledon, cu care a născut numeroase controverse și comentarii negative atât din partea urmăritorilor de pe social medial, cât și a mai multor voci din țară.

Sorana Cîrstea consideră că nu a greșit cu nimic. Foto Getty images

Ea a dezvăluit de ce a distrbuit mesajul „Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”, dar și faptul că nu regretă poziția adoptată atunci. „Pentru mine sunt valori și atât. Nu sunt valori de școală veche, sunt valori”, a declarat acum jucătoarea de 33 de ani.

„Sincer, acea postare – de fapt, o repostare la un mesaj pe care îl văzusem – s-a potrivit puțin cu momentul în care eram. Eram la Wimbledon și, în general, știm că Wimbledon este un turneu în care lumea este elegantă în tribune, în care sunt anumite reguli care trebuie respectate. Sunt niște valori, să spun, normale, deși se spune că sunt valori de «școală veche».

Sunt principii după care se ghidează

Pentru mine sunt valori și atât. Nu sunt valori de școală veche, sunt valori. Și tocmai o văzusem pe Prințesa de Wales (…) cu atâta eleganță și cu atâta feminitate și cu atâta bunătate, rar mi-a fost întâlnit să simt atâta energie din partea cuiva.

La fel, domnii erau toți în cămașă, cu sacou, frumos îmbrăcați, civilizați. Și foarte frumos, toată lumea cu familie, cu copii care nu erau neapărat pe telefoane. Și m-a inspirat acea postare pentru că sunt, să zic așa, principii după care mă ghidez și eu”, a explicat Sorana Cîrstea

Jucătoarea de pe locul 32 mondial le-a răspuns contestatarilor , inclusiv lui Cristian Tudor Popescu, în cadrul podcastului „Pe drept cuvânt”: „Tatăl meu a fost cu mine la Wimbledon și mi-a spus câteva lucruri, la fel și prietenul meu, fiind în țară, mi-a zis un pic din ce s-a scris. Eu sunt o persoană care respectă orice opinie.

Dacă mă insulți, nu mă deranjează

Nu trebuie să fiu plăcută de toată lumea. Toată cariera mea, am fost foarte onestă și naturală, pentru că nu mi-am dorit niciodată să fiu plăcută de toată lumea. Nu acesta e obiectivul meu. Dacă tu mă insulți acum, pe mine nu mă deranjează, pentru că eu îmi știu valoarea, ca om. Dar lumea, în general, devine foarte conflictuală și încearcă să răstălmăcească cuvintele.

Nu am văzut nici măcar ce a declarat mama. Eu am niște valori, dar respect orice fel de părere. Nu toți trebuie să fim la fel, să gândim la fel, să ne îmbrăcăm la fel, să mergem în același locuri. Nu! Fiecare om are mentalitatea lui și de aici reușim să progresăm, ca umanitate. Trebuie să respectăm acest lucru”, a spus Sorana Cîrstea.

Acuzații grave din partea lui Cristian Tudor Popoescu

Postarea „Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”, a avut ecouri în lumea internetului, românca fiind criticată și jignită, dar și printre vocile avizate ale jurnalismului, editorialistul Cristian Tudor Popescu taxând fără menajamente cuvintele scrise de Sorana Cîrstea.

Cristian Tudor Popescu nu a iertat-o pe Sorana. Captură Digi24

Cristian Tudor Popescu nu a iertat-o pe Sorana. Captură Digi24

(...) Coțofana care i-a ieșit din gură drăgălașei noastre tenismene s-a ouat pe net așa: «Make men masculine again. Make women feminine again. Make children innocent again». Mai lipsește «Make America great again», nu? Și unde e mesajul pozitiv? Să facem bărbații din nou masculini înseamnă, logic, că ei NU mai sunt masculini. Să facem femeile din nou feminine înseamnă, logic, că ele NU mai sunt feminine. Să facem copiii din nou inocenți înseamnă, logic, că ei NU mai sunt inocenți”, a scris CTP imediat după postarea Soranei.

Să-i exorcizăm pe reprezentanții LGBTQ+

”Ce au a face aceste propoziții anti LGBTQ+ tipice dreptei conservatoare cu frumusețea spectatorilor și cu clasa din tribunele de la All England Club? De unde știe Sorana Cîrstea că nu sunt printre ei destui reprezentanți LGBTQ+ – aceștia sunt cumva urâți și declasați, ca semne distinctive?

Și cum să-i facem pe bărbați, femei și copii după vrerea domnișoarei Make – să-i băgăm în spitale psihiatrice, în centre de «reeducare», să-i operăm pe creier, să-i exorcizeze niște preoți? Să li se aplice toate astea Dariei Kasatkina, cu care Sorana s-ar putea întâlni, și tuturor jucătoarelor din circuit care și-au declarat orientarea sexuală diferită de heterosexualitatea trâmbițată de Ion Țiriac jr?”, a opinat Cristian Tudor Popoescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?